Política 20/07/2015

ERC presidirà el Consell Comarcal del Solsonès gràcies al suport de la CUP

La republicana Sara Alarcón és la primera dona que dirigirà l'ens local

Acn
2 min

SolsonaERC presidirà el Consell Comarcal del Solsonès gràcies al suport de la CUP. D'aquesta manera, Sara Alarcón es converteix en la nova presidenta i també en la primera dona que dirigeix l'ens comarcal. Aquest dilluns s'ha desvelat la incògnita que havia sorgit les darreres setmanes sobre qui presidiria el Consell, i és que el pacte entre ERC, la CUP i l'Agrupació d'Electors Independents es va trencar i va deixar una gran incertesa. Finalment, el suport de la CUP i les abstencions dels dos consellers independents han permès que Alarcón pugui dirigir la institució. D'aquesta manera CiU, que havia aconseguit vuit consellers, es queda a l'oposició per primera vegada des del 1987.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La nova presidenta del Consell Comarcal del Solsonès ha explicat durant el seu discurs que el camí "no ha estat fàcil" i ha "estès la mà" a tots els grups en aquesta nova etapa. Alarcón també ha manifestat que el fet de governar en minoria "és una dificultat afegida", però que ho assumeix com "un repte i una oportunitat per demostrar que hi ha una altra manera de fer les coses". La nova presidenta ha animat la resta de formacions a "centrar la mirada en els interessos col·lectius dels ciutadans", i així aconseguir que el Solsonès sigui "un lloc millor per viure-hi".

Per "tombar la majoria de CiU"

El conseller de la CUP Octavi Esteve ha volgut deixar clar que ha donat suport a ERC perquè "era l'única possibilitat de tombar la majoria de CIU" i així aconseguir "un canvi que suposi acabar amb la vella política que s'ha fet fins ara". Alhora, ha anunciat que, tot i el vot a favor, no entraran al govern comarcal ni signaran cap pacte d'estabilitat fins que la seva organització "estigui prou consolidada per gestionar algunes de les àrees del Consell en el nivell d'eficiència i operativitat exigit". "Treballarem constructivament des de l'oposició i proposarem i donarem suport a iniciatives que estiguin en la línia del nostre programa polític i ètic", ha afegit la CUP.

El resultats de les passades eleccions municipals van permetre a ERC obtenir vuit consellers comarcals, els mateixos que CiU. Per aquest motiu, l'Agrupació d'Electors Independents, que va sumar dos consellers, i la CUP, que va aconseguir un representant, tenien la clau del nou govern. Aquestes dues formacions i ERC havien arribat a un pacte, però es va trencar per desavinences internes dels independents. Per aquest motiu, fins aquest dilluns no s'ha pogut saber quina era la formació que presidiria el consell solsoní.

stats