Política
Política 31/03/2013

La conselleria d'Economia desmenteix que negociï un nou finançament

Fonts del departament asseguren que ells no n'han parlat amb el govern espanyol ni tenen cap oferta

Acn
2 min

BarcelonaEl departament d'Economia assegura no hi ha cap negociació, ''ni propostes, ni ofertes, ni converses'' amb el govern espanyol per acordar un nou model de finançament. "No hi ha res", insisteixen fonts d'Economia. Desmenteixen les notícies que diuen que arran de l'entrevista entre els presidents Artur Mas i Mariano Rajoy s'havia proposat començar una negociació per millorar l'actual finançament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'últim Consell de Política Fiscal del 21 de març passat, a Madrid, es va constituir un grup de treball per començar a negociar la revisió del finançament autonòmic que s'ha de fer enguany. El conseller Mas-Colell considera que Catalunya haurà d'assistir a aquestes reunions com ha d'assistir a totes les reunions on es tracten temes d'interès i on es puguin prendre decisions que ''potencialment'' puguin afectar Catalunya.

Tot i que les fonts d'Economia asseguren que no hi ha ''ni propostes, ni ofertes, ni converses ni cap convocatòria'' per negociar un nou model, també diuen que només poden parlar de la seva conselleria. Per tant, no descarten que algun altre departament del Govern o, directament, la Presidència, es pugui encarregar d'una possible negociació.

Consell de Política Fiscal i Financera

Un cop acabada la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera el passat 21 de març, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va dir que aquest grup de treball serviria per debatre i fer balanç sobre com ha anat l'actual sistema, i que no seria un espai per dissenyar l'aposta de futur per a les autonomies de règim comú.

El ministre va dir que es volia ''fer una anàlisi i una avaluació de l'actual model. Si anem a una revisió o no ho decidirem en funció del resultat del grup, perquè hi ha comunitats que volen la revisió però d'altres que no", va explicar. Montoro va afegir que "encara s'ha d'escoltar tothom" i no està decidit si s'ha de reformular el model.

La notícia coincideix amb una entrevista del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, aquest diumenge al diari 'El Mundo' en què es declara partidari que les comunitats autònomes gestionin els seus impostos igual que passa amb el sistema de concerts forals implantats a Navarra i al País Basc.

stats