CONSULTA DEL 9-N
Política 07/10/2014

99 ajuntaments ja han confirmat els punts de votació proposats per la Generalitat per al 9-N

Fins a 263 consistoris han designat els coordinadors municipals per al dia de la consulta

Europa Press
1 min
Mas ha rebut els alcaldes al Palau de la Generalitat / EFE

Barcelona99 dels 947 municipis catalans han confirmat al Govern els punts de votació per a la consulta que va proposar la Generalitat, segons han informat a Europa Press fonts de l'executiu català. A més, 263 ajuntaments ja han designat un coordinador municipal per a la votació, segons les dades de la Generalitat actualitzades a les 12.00 d'aquest dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots aquests ajuntaments han complert el decret de convocatòria de la consulta publicat el 27 de setembre i suspès cautelarment: el decret estableix que els consistoris han de designar un funcionari com a coordinador municipal de la votació i comunicar-lo a la Conselleria de Governació "en el termini màxim de sis dies a partir de la convocatòria".

Les seves funcions consisteixen en "la supervisió de les activitats administratives i logístiques necessàries per al desenvolupament de la consulta", tot i que el decret preveu que pugui nomenar-se un empleat públic d'una altra administració si el mateix personal no pot assumir aquesta tasca.

El Govern ha pressupostat 728.155 euros que anticiparà als ajuntaments per remunerar la tasca dels coordinadors, que rebran entre 755 i 932 euros, segons el nombre de taules del seu municipi.

La quantitat d'ajuntaments que dilluns havien confirmat els punts de votació era de 72, mentre que els que havien nomenat els seus coordinadors eren 239.

stats