CONVOCATÒRIA DE LA CONSULTA
Política 27/09/2014

Un eurodiputat del PP afirma que la convocatòria de la consulta és un cop d'Estat i que ETA és un "aliat de Mas"

Carlos Iturgaiz afirma que el president català i l'organització armada "tenen el mateix plantejament i objectiu, carregar-se Espanya"

Europa Press
2 min

PalènciaL'eurodiputat del PP Carlos Iturgaiz ha afirmat que la convocatòria que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha dut a terme per a la consulta del 9 de novembre és un "cop d'Estat". Iturgaiz, que ha participat a la capital de Palència en una taula rodona sobre el terrorisme emmarcada en la II Escola de Noves Generacions de Palència, ha afegit que Mas "vol destruir i trencar Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident del PP al País Basc ha explicat també que "ETA és un aliat de Mas", referint-se a un comunicat que ha publicat l'organització armada en el qual ha demanat al PNB que segueixi l'exemple de Catalunya i Escòcia. "ETA i Mas tenen el mateix plantejament i objectiu, carregar-se Espanya", ha asseverat, i ha advertit als qui creuen que ETA ha desaparegut que no és així perquè estan en un nou procés, juntament amb els nacionalistes bascos i catalans.

Iturgaiz ha apuntat que ETA ni ha desaparegut ni desapareixerà i que vol ser "l'espasa de Dàmocles" de la societat espanyola en aquest procés d'independència.

L'AVT creu que la consulta és dolenta per a les víctimes del terrorisme

L'eurodiputat ha compartit taula amb la presidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme, Ángeles Pedraza, i de la també eurodiputada Teresa Jiménez Becerril.

Així, Jiménez Becerril ha indicat que "tot el que s'acosti a l'objectiu d'ETA és dolent per a les víctimes i la societat espanyola" i que el fet que ETA vulgui aconseguir la independència "és una mala notícia".

D'altra banda, Pedraza ha afirmat que ETA només té un fi: "aconseguir la independència i donar suport a a Catalunya". "És el tretzè comunicat d'ETA i no diu ni que s'hagi de dissoldre ni que lliuren armes i sobretot no col·laboraran amb la Justícia", ha manifestat. "Si ho haguéssim fet fa 50 anys i no hauríem deixat tant de mort pel camí", ha finalitzat.

stats