Política 02/03/2014

L'Idescat no descarta cedir el cens per a la consulta

En declaracions a La Xarxa, Frederic Udina apunta que l'organisme que dirigeix ha de ser "una estructura d'estat, perquè les administracions necessiten aquesta informació"

Acn
2 min
Un elector votant en una urna

BarcelonaEl director de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), Frederic Udina, no descarta que sigui aquest organisme el que cedeixi el cens per fer la consulta el 9 de novembre. En declaracions aquest diumenge a La Xarxa, Udina ha explicat que l'Idescat té "la informació del cens municipal" però ha recordat que "hi ha una llei en tràmit al Parlament que dirà quin és l'organisme i quin és el mecanisme pel qual aquesta informació es fa servir o no".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El director de l'Idescat ha remarcat que l'organisme que dirigeix es guiarà "per les lleis que aprovi el Parlament de Catalunya". A més, ha defensat que l'Idescat ha de ser "una estructura d'estat, perquè les administracions necessiten aquesta informació". Frederic Udina ha remarcat que les dades que processa l'Idescat "són molt importants per decidir les polítiques, per decidir on es fan les inversions o on s'apliquen els ajuts". "Volem que l'Idescat sigui el lloc on hi hagi la informació que necessiten totes les administracions per poder planificar i executar polítiques", ha explicat Udina.

Un decret de reestructuració

Sobre el decret d'organització i funcionament de l'Idescat que s'ha aprovat aquesta setmana per actualitzar l'estructura de l'Institut i adaptar-lo a un nou model de producció estadística, Frederic Udina ha assegurat que "són canvis d'orientació metodològica". Ha dit que "es tracta de posar el focus de la producció estadística en la informació administrativa en comptes de posar-lo en les enquestes, que són molt útils a vegades però són molt cares i molt lentes".

Udina ha subratllat que la voluntat de l'Idescat és "concentrar molta informació d'origen administratiu, de la Generalitat, dels ajuntaments, de les diputacions o en part del govern espanyol". El director de l'Institut d'Estadística de Catalunya també ha remarcat que "aquesta informació concentrada permet tenir un coneixement del territori, de les empreses, de les persones i a partir d'aquí planificar què és el que falta", a més ha justificat que "és informació que ja existeix" i que és "més accessible i menys cara de produir que les enquestes".

stats