Política 22/09/2014

ICV-EUiA anunciarà la data de la consulta interna quan Mas signi el decret del 9-N

Demà presentarà una campanya per cridar a la participació

Sara González
1 min

BarcelonaQuan el president de la Generalitat, Artur Mas, signi el decret de convocatòria de la consulta del 9-N, ICV-EUiA anunciarà també la data de la consulta interna que farà el partit per decidir quin posicionament de vot defensarà. Així ho han confirmat a l'ARA fonts de la coalició, que asseguren, a més, que a l'espera de saber si el partit es decantarà pel sí-sí o pel sí-no, el partit presentarà demà una campanya "per cridar a votar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les enquestes apunten que els votants d'ICV-EUiA estan dividits pràcticament per la meitat entre els que es decanten per la independència i els que preferirien un model d'estat federal. Fins ara, doncs, la coalició no s'ha posicionat a l'espera de celebrar aquesta consulta interna per decantar-se definitivament. En la reunió que han mantingut aquest dilluns les cúpules dels dos partits que formen part de la coalició han determinat que, un cop Mas signi el decret, anunciaran la data en què resoldran la seva indefinició.

Amb tot, caldrà veure què passa si el Tribunal Constitucional veta la consulta. Aleshores, asseguren fonts de la coalició, si els partits sobiranistes decideixen "de forma unitària" que la consulta es fa perquè el Govern la pot celebrar "amb totes les garanties", la consulta interna es desenvoluparà tal com està previst. Si, per contra, la decisió unitària no passa per celebrar la consulta sinó per un altre tipus "d'acció reivindicativa", aleshores ICV i EUiA es "replantejaran" què fan amb la consulta interna.

stats