Política 05/04/2014

Identificats quatre policies per la filtració de les fotografies del DNI dels jutges pro consulta

La Policia Nacional ha enviat al jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona, que investiga aquesta filtració, un informe en el qual identifica quatre policies de Madrid, Barcelona i Alcalá de Henares com a possibles filtradors. El jutge l'ha remès a la Fiscalia perquè el ministeri públic concreti si els cita a declarar com a imputats

Efe
2 min

BarcelonaLa Policia Nacional ha identificat tres inspectors i un agent del cos en relació amb la suposada filtració de les fotografies del DNI dels jutges catalans que van signar un manifest a favor de la consulta sobiranista de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han informat a l'agència Efe fonts judicials, la Policia Nacional ha remès al titular del jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona, que investiga aquesta filtració, un informe en el qual, gràcies al rastreig informàtic, identifica quatre policies de Madrid, Barcelona i Alcalá de Henares com els que han tingut accés a la base de dades del DNI d'aquests magistrats pro consulta.

Un cop rebut aquest informe, el jutge l'ha remès a la Fiscalia perquè el ministeri públic concreti si és favorable a citar a declarar com a imputats els quatre policies.

El jutge va acordar al març obrir una investigació arran de la denúncia presentada per una vintena de jutges i magistrats pro consulta, que sospiten que algú va entrar de forma irregular als fitxers de la base de dades del DNI per obtenir imatges i dades seves per divulgar-les.

Els jutges denunciants sostenien en el seu escrit que prop de 25 fotografies que el 3 de març va publicar el diari 'La Razón' per identificar la trentena de jutges que donaven suport al manifest a favor de la consulta sobiranista són les que hi ha a la seva fitxa del carnet d'identitat.

Segons els denunciants, si és cert que algú va accedir a les seves fitxes i va divulgar-ne el contingut, es podria tractar d'un delicte de descobriment i revelació de secrets.

Davant aquesta situació, el titular del jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona va ordenar a la Policia Nacional que elaborés un atestat per determinar les circumstàncies d'aquest cas i per identificar els possibles autors de la filtració.

En la interlocutòria en què ordenava a la policia que elaborés aquest informe, el jutge aclaria que de moment no hi havia autor conegut del possible delicte, ja que la denúncia no va contra 'La Razón', sinó contra qui, suposadament, va accedir de forma irregular al banc de dades del DNI.

stats