Política 21/02/2017

Una consultora de comunicació es queixa que Ciutadans els ha copiat la imatge corporativa

Comuniza estudia mesures per denunciar les semblances de la nova imatge del partit amb la seva

Ara
1 min
Logos de Ciutadans i Comuniza

BarcelonaLa consultora de 'branding' i comunicació Comuniza ha anunciat en un comunicat que està estudiant quines mesures ha d'emprendre per denunciar les similituds amb la seva imatge corporativa de la nova imatge de Ciutadans, presentada el 29 de gener. La consultora també retreu a l'estudi de disseny Bold, encarregat de la identitat corporativa del partit, que tenia coneixement de la documentació comercial privada en què es detalla el seu sistema visual. Bold ja ja havia col·laborat durant més de 3 anys en diferents projectes d'estratègia de la marca Ciutadans. Comuniza, en canvi, mai havia col·laborat amb cap partit polític ni tampoc amb la formació taronja.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la consultora, els últims dies han rebut missatges a través del mòbil i les xarxes socials per part de clients, proveïdors, treballadors i amics en què els avisen del risc de confusió o, fins i tot, d'associació entre les dues imatges gràfiques. "Cada dia ens adverteixen amb sorpresa que els recursos formals de Comuniza i de Ciutadans s'assemblen significativament", afegeixen.

En el comunicat, l'empresa defensa la seva neutralitat i es desvincula de qualsevol partit polític. A més, recorda que la la identitat visual serveix per evitar les associacions que s'han produït i avisa que estudiarà les "mesures oportunes" per fer front a la situació. La marca Comuniza està registrada a l'Oficina Espanyola de Patents i Marques des del 2010.

stats