Política 17/01/2015

CDC es posa com a meta la "corrupció zero" de cara al seu procés de refundació

El coordinador general del partit, Josep Rull, avança que se celebrarà un consell nacional extraordinari al febrer per posar "calendari" a la reinvenció de la formació

Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha estat ovacionat al consell nacional de CDC / CRISTINA CALDERER

Cerdanyola del VallèsEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha assegurat aquest dissabte davant del consell nacional del partit que el procés de refundació que aborda el partit es basarà en tres eixos: el nacional, el social i aconseguir la "corrupció zero". En l'eix nacional, la refundació es basarà en la consecució d'un estat independent, i en el social la clau serà "generar activitat econòmica" per reforçar l'estat del benestar. El partit celebrarà un consell nacional extraordinari al febrer per abordar la reinvenció de la formació nacionalista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rull ha assenyalat que els pressupostos "autonòmics" que s'aprovaran al Parlament durant les pròximes setmanes poden servir per "construir l'estat independent". Rull ha fet una valoració positiva del pacte amb ERC per fer les eleccions plebiscitàries aquest 27-S i ha elogiat el paper del president de la Generalitat, Artur Mas, per haver aparcat "la presidència de partit" per arribar a un acord. Els consellers nacionals han ovacionat Mas drets, tal com han fet prèviament en privat.

Les eleccions municipals han centrat bona part del consell nacional, durant el qual Lluís Corominas, encarregat d'aquesta qüestió en el comitè de direcció, ha explicat com estava la situació a quatre mesos de les eleccions. El partit té previst celebrar una convenció municipalista al febrer per encarar uns comicis en què espera repetir els resultats del 2011.

stats