Política 16/02/2013

Imputat el cap de departament del Consell de la Selva en el cas Manga

La jutgessa li imputa delictes de suborn i tràfic d'influències i decreta llibertat sota fiança de 5.000 euros

Agències
1 min

LugoLa instructora de l'operació Pokémon, Pilar de Lara Cifuentes, ha decretat llibertat amb fiança de 5.000 euros per al cap del departament de l'organització de serveis ciutadans del Consell Comarcal de la Selva, Juan Carlos F. M., imputat per suborn i tràfic d'influències.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dels quatre detinguts a Catalunya en el marc de Manga, la segona fase d'aquesta investigació iniciada en un jutjat de Lugo i que persegueix una presumpta trama de corrupció que es movia mitjançant adjudicacions públiques d'ajuntaments a empreses a diverses ciutats, F. M. va ser l'únic que ha passat a disposició judicial.

La seva declaració es va prolongar durant més de tres hores i a partir de les 16.30 ha de respondre a les preguntes de la magistrada l'apoderat de l'empresa GRS ARC Local.

Els altres dos arrestats són l'administrador d'aquesta mateixa companyia, A.R.V., i l'alcalde de Sant Hilari Sacalm (Selva) i president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria i Danés (CiU).

En un principi estava previst, havien informat a Efe fonts jurídiques, que dos dels detinguts a Catalunya testifiquessin al matí i dos a la tarda, però finalment en el torn vespertí seran tres les declaracions, han precisat aquestes fonts.

En l'operació Pokémon, que va començar en un jutjat de Lugo, s'investiga l'existència d'una suposada trama per aconseguir concessions i contractes públics a diverses ciutats, que en la seva segona fase (Manga) no només se circumscriuen al territori gallec, sinó també a les comunitats d'Astúries i Catalunya.

El nombre d'imputats ja supera la trentena, molts d'ells polítics, i l'epicentre de les investigacions està en el Grup Vendex i les seves diferents filials. Ara també a Aquagest i GRS Arc Local.

stats