Política 13/12/2013

Rajoy prohibeix que els bancs puguin condonar els deutes dels partits per evitar corrupteles

És una de les mesures aprovades pel consell de ministres per acabar amb la corrupció

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridLes entitats financeres no podran condonar els deutes dels partits polítics. El consell de ministres ha donat llum verda aquest divendres al projecte de llei de control economicofinancer dels partits polítics que contempla aquesta mesura i la ja anunciada prohibició de les donacions de les empreses als partits polítics. La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha emmarcat aquest projecte dintre del paquet de mesures per a la regeneració democràtica que ha impulsat el seu departament amb l'objectiu d'intentar mostrar a l'opinió pública que es fan passes per impedir que sorgeixin nous casos de corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La llei de partits del 2007 estableix que les entitats de crèdit no podien condonar un deute superior als 100.000 euros a una formació política. Amb la modificació legislativa d'avui no es podrà condonar cap mena de deute. Sáenz de Santamaría ha especificat que "la condonació tampoc podrà ser parcial" i que les entitats "no podran negociar amb els partits tipus d'interès per sota de l'oficial".

Com va anunciar aquest dimarts el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, el text aprovat avui prohibeix qualsevol donació econòmica de les empreses als partits polítics. Fins ara podien ingressar fins a 100.000 euros als comptes dels partits, sempre que no tinguessin un contracte amb l'administració pública.

La vicepresidenta espanyola ha explicat que la futura llei estableix que els partits hauran de tornar els diners si es comprova que els han rebut de manera irregular i, si finalment no és possible, ho hauran de donar al Tresor.

stats