Política 18/07/2017

Coscubiela qualifica de "xenòfob" el nou director dels Mossos d'Esquadra

El PP considera que Pere Soler està "inhabilitat en origen" per la "barreja d'hispanofòbia, supremacisme i masclisme"

Xavi Tedó / Ot Serra
2 min
Coscubiela qualifica de "xenòfob" el nou director dels Mossos d'Esquadra

BarcelonaEl portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, s'ha mostrat molt crític amb el nomenament de Pere Soler com a nou director dels Mossos d'Esquadra en substitució d'Albert Batlle. "Espero que el nou responsable dels Mossos no apliqui a Interior la ideologia xenòfoba al capdavant de la policia que ha exhibit amb diferents tuits". Unes manifestacions públiques que, a parer seu, "ja l'haurien de desautoritzar per ocupar aquest càrrec".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les crítiques de Coscubiela han encapçalat les de la majoria de grups parlamentaris, que han recelat del nou director dels Mossos. El mateix Soler ha enviat un dard enverinat a les valoracions de l'oposició i en una piulada a Twitter ha assegurat que sentir-se "honorat d'estar al servei" també dels que "jutgen sense conèixer".

Coscubiela ha lamentat la decisió del president Puigdemont i l'ha atribuït al seu objectiu de rellevar càrrecs "no per la seva vàlua professional, sinó pel seu compromís amb el referèndum". En aquest sentit, ha lamentat el relleu de Jordi Jané a Interior perquè "havia aconseguit un diàleg amb l'Estat profitós en matèria antiterrorista i és una greu irresponsabilitat fer-lo fora ara amb la campanya contra els incendis també en marxa".

El portaveu parlamentari del PP, Alejandro Fernández, ha considerat que Pere Soler no hauria d'assumir el càrrec de director dels Mossos perquè està "inhabilitat en origen" per la "barreja d'hispanofòbia, supremacisme i masclisme" que expressa a les xarxes socials. En roda de premsa, ha afirmat que s'ha passat "del govern dels millors al dels kamikazes", perquè no es busquen servidors públics per les capacitacions personals ni curriculars, sinó que l'únic requisit es la "determinació absoluta per a la immolació política".

Per aquest motiu, Fernández ha dit que l'executiu català s'ha convertit en un govern "suïcida" i que està donant un espectacle "lamentable". Amb tot, ha valorat que el que hi pot haver l'1-O és un "circ", però no un referèndum.

Per la seva part, Cs ha opinat que Soler "compleix els requisits" que demana Puigdemont per formar part del Govern: "Ser més independentista que ningú". El portaveu parlamentari del principal partit de l'oposició, Carlos Carrizosa, ha assegurat que no pot "concebre que el director general dels Mossos només defensi una part dels catalans". Un argument que ha justificat amb alguns dels comentaris a les xarxes que ha fet Soler, on afirma que sent "pena per tots els espanyols".

Des del PSC, Ferran Pedret ha denunciat el tarannà "abrandat" de Soler a favor de la independència. El representant socialista ha recordat que el nou director dels Mossos "negava la catalanitat del PSC, Podem i el PP" en un dels seus comentaris a les xarxes socials, fet pel qual "no pot dirigir la policia en un moment tan delicat pel país". "Ens sembla una decisió poc afortunada", ha sentenciat.

Lluny de criticar el posicionament de Soler, la CUP no ha entrat a valorar les entrades i sortides que estan havent-hi al Govern més enllà d'exigir que serveixin perquè se celebri el referèndum. "Que treballin pel referèndum, que el facin possible, que el garanteixin i que es pugui guanyar. És l’únic que demanem. Que estiguin al servei del poble de Catalunya”, ha assenyalat la presidenta de la CUP al Parlament, Mireia Boya.

stats