Política 04/04/2015

Ball de bastons a la cúpula del PP: l'entorn de Cospedal es rebel·la contra les maniobres d'Arenas

"Aquells que van perdre Andalusia, aquells que no han guanyat mai o que no saben res de política, s'estan dedicant a desestabilitzar el partit", denuncia una estreta col·laboradora de la secretària general dels populars

Ara
2 min
DESAUTORITZAT PER UNA NÒMINA 
 Just abans d'iniciar-se la setmana en què María Dolores de Cospedal, Javier Arenas i Francisco Álvarez-Cascos hauran de testificar davant el jutge, Mariano Rajoy ha tornat a veure com els fets el desautoritzaven. El Mundo va reproduir ahir una nòmina de Luis Bárcenas del 2012, emesa pel PP, que desmenteix la versió del president del govern espanyol.

BarcelonaAigües remogudes a les altes esferes del PP. Després de jornades en què la figura de la secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, s'havia vist qüestionada per algunes veus internes del partit, ara és el seu entorn qui passa al contraatac i acusa implícitament el vicesecretari de política autonòmica i local, Javier Arenas, de fomentar una campanya de "desestabilització" interna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu del PP de Castella-la Manxa i senadora per Toledo, Carmen Riolobos, estreta col·laboradora de Cospedal, ha esclatat. En unes declaracions d'una virulència inusual, ha denunciat que "aquells que van perdre Andalusia, aquells que no han guanyat mai" (justament Arenas va fracassar en tots els seus intents d'arribar a la presidència de la Junta d'Andalusia) o que "no s'han presentat a unes eleccions o, fins i tot, que no saben res de política, s'estan dedicant a desestabilitzar el PP".

"A escassos dies de les eleccions autonòmiques i municipals, en un exercici supí d'irresponsabilitat, aquells perdedors s'estan dedicant a desestabilitzar el partit, el seu president, Mariano Rajoy, i la seva secretària general, María Dolores de Cospedal, filtrant a la premsa suposades decisions que només existeixen als seus caps", ha etzibat. Riolobos, a més, ha advertit que el PP "és enemic d'intrigues i intrigants" i "no pot admetre personatges als quals els és igual el que passi amb el seu president i els seus òrgans legítims de direcció".

Cimera de partit per apaivagar els nervis

Després de la patacada del PP a les eleccions andaluses del 22 de març, dirigents del partit han pressionat Rajoy perquè propiciï canvis en la cúpula de la formació i en la seva política comunicativa. Per mirar de calmar els ànims d'uns 'barons' territorials del PP especialment nerviosos per la proximitat de les eleccions del 24 de maig, Rajoy ha convocat la plana major del partit aquest dimarts, per debatre retocs estratègics. La junta directiva nacional del PP no es reunia des de feia dos anys.

Tot i que s'ha anat especulant amb la possibilitat que després de les eleccions municipals i autonòmiques del 24 de maig (en què Cospedal aspira a revalidar la majoria per seguir governant a Castella-la Manxa) la secretària general del PP faria un pas enrere i cediria les seves atribucions orgàniques, el seu entorn no només no ho confirma sinó que es rebel·la contra els qui considera que promouen aquesta operació.

stats