Política 05/11/2018

Cospedal també va ordenar a Villarejo investigar el germà de Rubalcaba

L'aleshores ministre de l'Interior era el responsable polític de la investigació del cas Gürtel

Ara
2 min
Cospedal també va ordenar a Villarejo investigar al germà de Rubalcaba

MadridMaría Dolores de Cospedal va encarregar a l'excomissari José Manuel Villarejo que investigués les activitats i la vida privada del germà d'Alfredo Pérez Rubalcaba, llavors ministre de l'Interior, com a responsable polític de la investigació del cas Gürtel en un nou episodi del 'Cospegate'. La petició la va fer a través del seu marit, Ignacio López del Hierro, en una conversa gravada pel policia avui a la presó, el 21 de setembre de 2009, i que ha fet pública el portal web moncloa.com. Villarejo havia explicat a la número dos del PP que Alejandro Pérez Rubalcaba era "el punt feble que es pot utilitzar contra el ministre". Aquest "encàrrec puntual", igual que el que estava relacionat amb Javier Arenas, havia de ser un dossier que seria pagat pel Partit Popular, segons va dir Ignacio López del Hierro al llavors adjunt al director operatiu de la Policia.

Aquesta feina també es derivava de l'entrevista clandestina que van mantenir Cospedal i López del Hierro al despatx oficial d'ella a la seu del PP amb el comissari a finals de juliol. Després de deixar reposar la conversa –"reciclar", va dir López del Hierro–, al setembre els "encàrrecs puntuals" es van convertir en treballs concrets. Va ser el mateix Villarejo qui va posar a la diana el germà d'Alfredo Pérez Rubalcaba. El dia abans de la reunió secreta amb Cospedal, Villarejo va explicar a López del Hierro que Alejandro Pérez Rubalcaba tenia una relació sentimental amb la propietària de l'agència de detectius Método 3, Marita Fernández Lado, i que freqüentava un conegut local de contactes de Madrid anomenat Pigmalión.

El comissari va difondre presumptes dades de la vida privada del germà de qui era el màxim rival de Cospedal al govern, el ministre de l'Interior. El que el comissari va explicar a Cospedal i el seu marit és que Alejandro Pérez Rubalcaba portava, segons ell, una vida dissoluta com a client del conegut local de contactes i amb una relació sentimental amb la propietària de l'agència Método 3.

Mètode 3 va ser l'agència de detectius que va protagonitzar un enorme escàndol en gravar una conversa entre Alícia Sánchez-Camacho i la nòvia de Jordi Pujol Ferrusola al restaurant La Camarga de Barcelona. Després es va saber que havien espiat desenes de polítics i empresaris, però aleshores aquests fets no es coneixien i el que preocupava Cospedal eren els espionatges a polítics a la Comunitat de Madrid, que també va dur a terme Método 3.

En aquell moment el tema candent era la investigació sobre la Gürtel. Cospedal i el seu marit volien esbrinar l'origen polític de les indagacions policials i qui estava filtrant als mitjans les troballes –singularment al diari 'El País'–. Des del principi, Villarejo, en el seu paper d'agent doble, delatava el llavors secretari d'estat de Seguretat, Antonio Camacho, i el ministre Rubalcaba.

stats