Política
Política 18/01/2012

Costa va demanar al Bigotes que pressionés Camps per fer-lo entrar al govern valencià

Considerava que podria ser més "útil" a la trama corrupta des de dins l'executiu

Ara
2 min
Ricardo Costa / EFE

BarcelonaL'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa li va demanar a Álvaro Pérez "el Bigotes", un dels suposats líders de la trama Gürtel, que intercedís davant Francisco Camps per formar part del Govern de la Generalitat , on creia que podria ser "més útil". Així ho revela una conversa telefònica entre Costa i Pérez gravada per la Policia i reproduïda avui davant el jurat de l'anomenat "judici dels vestits", en el qual s'acusa a Camps i al seu ex "número dos" en el partit d'un delicte continuat de suborn passiu per acceptar regals de la trama.

En aquest diàleg, Costa li pregunta si finalment havia va sopat amb el president de la Generalitat valenciana, tal com li havia dit en una altra trucada, i el Bigotes ho confirma: "He quedat dimarts per anar a casa". "Doncs llavors a veure si li pots ficar una idea al cap -afegeix Costa-. A veure si li podem traslladar que a mi em tenen 'socarrat', i que jo com a secretari general podria ser més útil si em posés en el Govern".

Costa afegeix: "Jo crec que el que a nosaltres... jo crec que el que a ell li interessaria és tenir-me en una posició institucional conjugada amb el tema orgànic (...), si em donés una mica la tasca de coordinació política des del Govern podia arreglar molt el d'Alacant (...). Deixa-l'hi caure i que ho vagi tenint al cap", informa Efe.

"No et preocupis, pensava atacar de valent per diversos llocs i aquest era un d'ells", li contesta el Bigotes, que afegeix que intentarà fer-li veure que està ficant a Costa "en tots els bassals" i que la gent "ja està al·lucinant amb ell". Costa li interromp: "Això no l'hi diguis, l'objectiu és dir-li que quan em llança a una batalla jo vaig amb tot, però això té els seus pros i contres". En una conversa posterior, Costa lamenta que "l'altre" segueix sense dir-li "ni mu, res de res", i creu que està "quedant fatal", perquè "Esteban" l'anomena "directament a ell" per "fer coses parlamentàries" . Costa li comenta a més que havia reucat a un tal "Pere" per dir-li que no es preocupés, perquè "l'escàndol seria tan gran que el president sap que les hòsties serien per a ell i no s'ho pot permetre".

En la sessió d'avui s'ha donat per conclosa la prova documental del judici, demà s'inicia la fase final, en què Fiscalia Anticorrupció, l'acusació popular i les defenses exposaran les seves conclusions

stats