Política 06/02/2013

La Sexta mostra una imatge on es veu Xavier Crespo a l'helicòpter del cap de Petrov

La fotografia mostra l'exalcalde de Lloret i ara diputat de CiU al costat de Viktor Kanaikin, el cap d'Andrei Petrov, en un helicòpter de luxe

Ara
1 min
Imatge de Crespo i Kanaikin difosa per la Sexta

BarcelonaEl mateix dia en què el suposat líder de la xarxa de blanqueig de la màfia russa a Lloret de Mar, Andrei Petrov, ha confirmat al jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco que va pagar regals i viatges al diputat de CiU i exalcalde de la localitat Xavier Crespo, La Sexta ha difós una fotografia que demostraria la relació entre Crespo i la màfia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons 'La Sexta Noticias', la fotografia en què es veu Crespo amb Viktor Kanaikin, el cap d'Andrei Petrov, està presa en un helicòpter de luxe de Kanaikin. Sempre segons el canal de televisió, la imatge correspondria al primer viatge que Crespo, aleshores alcalde de Lloret, hauria fet a Rússia. En la fotografia es pot veure l'ara diputat de CiU assegut en un dels seients de l'helicòpter, la seva esposa, asseguda més enrere i, al seu costat i amb samarreta vermella, Viktor Kanaikin, el cap d'Andrei Petrov.

En la seva declaració davant el jutge, Petrov ha reafirmat aquest dimecres els regals fets a l'exalcalde, entre els quals destaquen un rellotge valorat en 3.000 euros, ampolles de vi i paneres de Nadal, així com els dos viatges a Rússia, al primer dels quals correspondria la imatge difosa per La Sexta. Durant aquest viatge, Petrov va presentar a Crespo els líders de la trama de blanqueig internacional russa Viktor Kanaidin i Sergei Nalimov.

Aquest cas de presumpta corrupció deriva de l'operació policial Clotilde, duta a terme el passat 25 de gener, que es va saldar amb vuit detencions i cinc imputats més relacionats amb una xarxa d'empreses vinculada a Semion Mogilevich, un dels deu delinqüents més buscats per l'FBI.

stats