Política 27/05/2014

Els crítics del PSC anuncien la creació d'una nova marca electoral

En un manifest, acusen l'actual direcció del partit de tenir un projecte "sense vocació majoritària" i "allunyat" del catalanisme

Sara González
2 min

BarcelonaUn nou moviment que camini ja al marge d'un PSC que ja no aspiren que canviï. Els crítics del PSC han posat ja fil a l'agulla, tal com ja va explicar l'ARA el 22 d'abril, a la creació d'una marca que serveixi de paraigua electoral als socialistes que no se senten representats per l’actual direcció del PSC de cara a les municipals del 2015. Així ho anuncien en un nou manifest al qual ha tingut accés l'ARA i en el qual fan públic que l'assemblea constituent se celebrarà la primera quinzena de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest nou document, al qual per ara s'han sumat dirigents com Montserrat Tura, Joaquim Nadal, Marina Geli, Antoni Castells, Pia Bosch, Maria Badia i Manel Nadal, entre altres, els díscols fan responsable l'actual direcció de la derrota electoral a les passades eleccions europees. L'acusen d'estar impulsant un projecte "sense vocació majoritària i percebut per molts ciutadans com a allunyat de la centralitat del catalanisme polític i de la unitat a l'entorn del dret a decidir".

Donant per fet que no donen credibilitat a un canvi profund dins del PSC, ratifiquen el full de ruta que es va fixar en l'assemblea que es va celebrar al mes de març a les Cotxeres de Sants, i que passa per la "reconstrucció d'un espai socialista, d'esquerres, de vocació majoritària i d'obediència catalana" al marge de les sigles del PSC. Aquest nou moviment, asseguren, també ha d'estar implicat en la "regeneració democràtica" i en la "preservació de les polítiques socials" per combatre les desigualtats.

L'objectiu d'aquesta nova marca és aplegar regidors d'arreu del territori que es troben desvinculats del projecte que lidera Pere Navarro però que se senten part del socialisme català compromès amb el dret a decidir. És per això que en el manifest els crítics asseguren que volen formular-se com a "suport a les candidatures municipals compromeses amb els valors socialistes i la defensa de les llibertats nacionals".

stats