Política 29/07/2020

Els crítics del PDECat retiren la proposta de fer una consulta sobre JxCat per "avanços en la negociació"

La direcció els comunica que explicarà l'estat de les converses en el consell nacional

Núria Orriols
1 min
David Bonvehí i Míriam Nogueras, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEls crítics del PDECat, que impulsaven una resolució per votar al consell nacional per fer una consulta a la militància sobre JxCat, han retirat in extremis la resolució per “avanços en la negociació” entre David Bonvehí i l’expresident Carles Puigdemont.

Dilluns, des de la comarca del Vallès Occidental i la vegueria de Barcelona, havien presentat una resolució per tal que les bases es pronunciessin directament sobre la via d'encaix que havien posat sobre la taula els presos polítics –que implicava que la militància del PDECat entrés en bloc a JxCat i decidís en sis mesos si es dissol– i una contraproposta de la direcció.

Ahir a la tarda s'havia de presentar davant de la mesa del consell nacional –amb un mínim de quòrum d'un 10% de consellers perquè pogués ser discutida–, però segons expliquen fonts dels crítics finalment l'han retirat perquè els hi han demanat tant l'entorn del president del partit, David Bonvehí, com de la vicepresidenta, Míriam Nogueras.

Per la seva banda, l'executiva ja no tenia intenció de presentar cap proposta per votar al consell nacional. Es va reunir dilluns i els dos sectors van consensuar no portar cap resolució definitiva i limitar-se a informar només de l'estat de les negociacions.

La reunió del consell nacional de dijous, doncs, no es preveu definitiva, però sí clau per conèixer l'estat real de les converses.

stats