Política 11/03/2019

Cs admet la tupinada en les primàries de Castella i Lleó i proclama finalment el candidat no avalat per Rivera

La comissió de garanties revisa els vots emesos i canvia el resultat anunciat el cap de setmana

Ara
1 min
Sospites de tupinada a les primàries de Ciutadans

MadridCanvi en el resultat de les primàries per elegir el candidat a la Junta de Castella i Lleó de Ciutadans. El diputat per Valladolid Francisco Igea s'ha proclamat guanyador del procés després que en un primer moment es proclamés l'expresidenta de les Corts Silvia Clemente i després de la revisió dels vots emesos, sol·licitada pel mateix candidat.

Silvia Clemente era la candidata amb el suport de la direcció estatal del partit que lidera Albert Rivera, que havia presentat el fitxatge de Clemente, procedent del PP, com un exemple de la capacitat de Ciutadans per acollir polítics dels dos grans partits.

Francisco Igea va presentar un recurs aquest diumenge a la comissió de garanties i valors de Cs perquè considerava que hi havia "irregularitats evidents" en el procés de votació, i finalment, després de revisar els vots, ha estat proclamat candidat. Les sospites de tupinada s'han acabat confirmant, segons el dictamen de la comissió de garanties. Concretament, la suma total de vots de les candidatures va ser més alta que el nombre total de vots emesos en el recompte, amb desenes de vots emesos de matinada.

Igea només ha volgut manifestar que està "bé i emocionat" no només per ell sinó per "tota la gent que ha lluitat i treballat" al seu costat i que "s'ho mereix", informa Europa Press.

stats