Política 04/10/2019

Cs denuncia Torra a la Fiscalia per promoure la "separació forçosa" d'Espanya assumint "accions violentes"

Demana que s'investigui la seva possible "connexió" amb els membres dels CDR acusats de terrorisme

Marc Toro
2 min
Cs denuncia Torra a la Fiscalia per les possibles connexions amb els CDR acusats de terrorisme

BarcelonaPer terra, mar i aire. Tres dies abans que Cs defensi una moció de censura contra Quim Torra al Parlament, el partit taronja ha presentat aquest divendres una denúncia a la Fiscalia de Catalunya contra el president perquè investigui les seva possible "connexió" amb els membres dels CDR acusats de terrorisme i empresonats provisionalment a Madrid. La denúncia acusa el cap del Govern d'"induir, justificar i promoure la forçada separació de Catalunya de la resta d'Espanya al marge del més mínim respecte a l'ordenament jurídic constitucional vigent" i "assumint vies de fet que inclourien actuacions violentes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una atenció als mitjans davant de la seu del ministeri públic, el portaveu adjunt de Cs al Congrés, l'exadvocat de l'Estat Edmundo Bal, ha afirmat que han decidit traslladar a la Fiscalia elements que consideren "reveladors de culpabilitat" sense concretar cap delicte en concret. Tot i això, ja ha avançat que la seva formació considera que Torra hauria donat "suport" i "col·laboració i complicitat" a "actes subversius i violents que poden ser constitutius presumptament d'actes de terrorisme". Cs considera, en aquest sentit, que Torra ha animat "grups radicals, violents" i "totalitaris" com són, al seu parer, els CDR.

Acompanyat del portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, Bal ha entregat a la Fiscalia un document de 37 pàgines en què s'inclouen les proves que, segons el partit taronja, justifiquen la denúncia. Entre elles, hi ha cartells dels CDR o de La Forja que cridaven a la protesta contra el consell de ministres a Barcelona del 21 de desembre de l'any passat, tuits del compte @LaGranAturada, fragments de discursos de Torra en suport als activistes detinguts o notícies de mitjans de comunicació com El País, l'Abc, El Mundo o La Razón. També s'afegeixen, entre d'altres, tuits del director d'aquest últim diari, Francisco Marhuenda. Cs ha registrat aquest divendres la denúncia després que dimecres no ho fessin per una "qüestió formal".

stats