Política 04/10/2019

Cs denuncia Torra a la Fiscalia per promoure la "separació forçosa" d'Espanya assumint "accions violentes"

Demana que s'investigui la seva possible "connexió" amb els membres dels CDR acusats de terrorisme

Marc Toro
2 min
Cs denuncia Torra a la Fiscalia per les possibles connexions amb els CDR acusats de terrorisme

BarcelonaPer terra, mar i aire. Tres dies abans que Cs defensi una moció de censura contra Quim Torra al Parlament, el partit taronja ha presentat aquest divendres una denúncia a la Fiscalia de Catalunya contra el president perquè investigui les seva possible "connexió" amb els membres dels CDR acusats de terrorisme i empresonats provisionalment a Madrid. La denúncia acusa el cap del Govern d'"induir, justificar i promoure la forçada separació de Catalunya de la resta d'Espanya al marge del més mínim respecte a l'ordenament jurídic constitucional vigent" i "assumint vies de fet que inclourien actuacions violentes".

En una atenció als mitjans davant de la seu del ministeri públic, el portaveu adjunt de Cs al Congrés, l'exadvocat de l'Estat Edmundo Bal, ha afirmat que han decidit traslladar a la Fiscalia elements que consideren "reveladors de culpabilitat" sense concretar cap delicte en concret. Tot i això, ja ha avançat que la seva formació considera que Torra hauria donat "suport" i "col·laboració i complicitat" a "actes subversius i violents que poden ser constitutius presumptament d'actes de terrorisme". Cs considera, en aquest sentit, que Torra ha animat "grups radicals, violents" i "totalitaris" com són, al seu parer, els CDR.

Acompanyat del portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, Bal ha entregat a la Fiscalia un document de 37 pàgines en què s'inclouen les proves que, segons el partit taronja, justifiquen la denúncia. Entre elles, hi ha cartells dels CDR o de La Forja que cridaven a la protesta contra el consell de ministres a Barcelona del 21 de desembre de l'any passat, tuits del compte @LaGranAturada, fragments de discursos de Torra en suport als activistes detinguts o notícies de mitjans de comunicació com El País, l'Abc, El Mundo o La Razón. També s'afegeixen, entre d'altres, tuits del director d'aquest últim diari, Francisco Marhuenda. Cs ha registrat aquest divendres la denúncia després que dimecres no ho fessin per una "qüestió formal".

stats