Cuixart i Puigdemont es conjuren a Waterloo per "tornar-ho a fer"

La trobada s'ha produït l'endemà de la sentència que elimina les injúries a la Corona a Bèlgica pel cas Valtònyc

Joan Abel Yuste
1 min
Cuixart i Puigdemont, avui a la Casa de la República

BarcelonaL'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, s'han reunit aquest divendres a Waterloo i s'han conjurat per "tornar-ho a fer fins a aconseguir la República Catalana". En la seva primera visita a la Casa de la República, Cuixart ha reivindicat el paper de Puigdemont i de l'exili en la internalització del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alhora, ha volgut refermar el seu suport al Consell per la República, que lidera l'expresident, afirmant que Òmnium se sent "interpel·lat" a participar en les eleccions a l'Assemblea de Representants del Consell, que comencen avui i s'acabaran diumenge. Durant la visita, Cuixart ha lliurat a Puigdemont el seu llibre Aprenentatges i una proposta (ARA Llibres) i s'ha mostrat convençut que la "tenacitat de l'exili" demostra que la repressió no és un límit per a les aspiracions nacionals catalanes.

Per la seva banda, Puigdemont ha destacat també el paper d'Òmnium i del seu president "abans, durant i després de la presó", i ha agraït que Cuixart vingués a un lloc "icònic" per la lluita per la independència com la Casa de la República.

L'endemà de la sentència del cas Valtònyc

La trobada s'ha produït l'endemà de la decisió del Tribunal Constitucional belga de tombar la llei d'injúries a la Corona al país arran del cas del raper mallorquí Valtònyc, perseguit per aquest mateix delicte a Espanya i exiliat a Bèlgica des del 2018. Puigdemont s'hi ha volgut referir i ha qualificat la decisió "d'històrica per a Bèlgica i la democràcia". I ha considerat que Espanya "s'hi hauria de sentir interpel·lada".

stats