ELECCIONS MUNICIPALS
Política 09/02/2015

La CUP-Capgirem Barcelona enceta un procés assembleari per confeccionar la llista i el programa

Un portaveu de la candidatura afirma que no es presenta contra Guanyem i que aspira a "crear una visió comuna de ciutat"

Roger Tugas
2 min
Pancarta desplegada a plaça de Catalunya amb la marca electoral / CUP

BarcelonaLa CUP i les organitzacions que li donen suport han optat per presentar-se a les eleccions municipals de la capital catalana amb la marca de CUP-Capgirem Barcelona, després que així ho hagin decidit els seus simpatitzants en un procés participatiu del qual han format part unes 1.400 persones. Ho ha avançat aquest dilluns un dels portaveus de la candidatura, Pepe Castelltort, en una roda de premsa acompanyat d'altres membres de les formacions integrants a la plaça de Catalunya. També ha informat que des d'ara s'obrirà un procés d'assemblees de barri per elegir els membres de la llista i el programa electoral. Ratificarà la decisió la quarta Trobada Popular Municipalista –espai de confluència impulsat per la CUP de Barcelona–, que es reunirà el 28 de febrer. Durant les properes setmanes, cada assemblea podrà proposar tres noms per encapçalar la llista, i les tres persones més esmentades es repartiran els primers llocs en la trobada conjunta de finals de febrer. El nom del diputat David Fernàndez, però, no és ara per ara sobre la taula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castelltort ha volgut deixar clar que la CUP no es presenta contra cap altra candidatura, com ara Guanyem, i que vol promoure un "reconeixement d'altres espais ja existents" i "crear una visió comuna de ciutat". Tot i això, davant preguntes dels periodistes ha recordat que la confluència no va ser possible, entre altres qüestions, perquè la CUP proposava limitar a 2 el nombre de mandats màxim dels regidors –Guanyem permetria un tercer mandat de forma extraordinària– i fixar un topall salarial per als càrrecs electes de 1.800 euros –Guanyem el deixa en 2.200 euros–. Així mateix, la CUP reclamava que els recursos provinents de l'activitat institucional es destinessin a enfortir els moviments socials i populars i no a retroalimentar la candidatura. La participació d'ICV a Guanyem, però, també ha estat un impediment clau.

Les organitzacions que donen suport a CUP-Capgirem Barcelona, a més de la mateixa CUP, són En Lluita, Lluita Internacionalista, Endavant-OSAN, COS, Arran, SEPC, Pirates i Els Verds-Alternativa Verda, a més de la mateixa CUP.

stats