Política 28/10/2019

La CUP dona a conèixer a Madrid el seu projecte "rupturista amb el règim monàrquic"

El candidat Albert Botran assegura que l'"única violència" a les marxes és la dels cossos policials

Germán Aranda
2 min
La CUP dona a conèixer a Madrid el seu projecte "rupturista amb el règim monàrquic"

MadridEls candidats de la CUP a les eleccions generals han presentat aquest dilluns a les portes del Congrés de Diputats la seva proposta "d'intervenció electoral per a la ruptura a les eleccions estatals del 10-N", que no consideren estrictament un programa electoral, ja que ja van avançar que volen ser a la cambra legislativa estatal per bloquejar i marcar agenda. El seu projecte, ha defensat Albert Botran, un dels candidats, és una proposta "de ruptura amb el règim monàrquic" i es basa en cinc eixos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En primer lloc, la CUP apunta a la "garantia de l'amnistia i l'autodeterminació". El segon punt és la lluita pels "drets materials" de les persones, i en aquest sentit assenyalen "les empreses de l'Íbex-35" i l'article 135 de la Constitució, que prioritza la superació de la crisi als drets. La crisi ecològica i climàtica, el feminisme i el combat contra la corrupció són els altres tres eixos del seu projecte.

Botran ha apuntat que no volen representar els manifestants que són al carrer contra la sentència –"Ells ens representen a nosaltres", ha dit– i ha assenyalat que la formació defensa la "desobediència civil" i que per això es posa del costat dels manifestants. Ha negat que hi hagi violència entre els manifestants, i ha assegurat que "es defensen" dels atacs policials. "L'única violència que hem vist és la dels cossos policials, i no només de les forces d'ocupació, sinó també dels Mossos", ha dit Botran, que ha defensat que "la funció de les formacions polítiques no és condemnar, sinó analitzar el perquè s'arriba a certes situacions". També ha criticat que els partits i els mitjans "sembla que exerceixin més d'acusació" que no pas que intentin entendre els contexts de les protestes.

Un dels objectius de la CUP, ha defensat Botran, és que hi hagi algun partit català al Congrés "que no entregui els vots al PSOE a canvi de res" i ha assegurat que "la immensíssima majoria dels catalans vol votar".

stats