Política 28/04/2015

La CUP demana la dimissió de Boi Ruiz pel cas Innova i acusa la resta de partits de "mirar cap a una altra banda"

La formació considera el conseller de Salut "màxim responsable"

Ara
3 min
Isabel Vallet, als faristols del Parlament / ACN

BarcelonaDesprés de la detenció, aquest dimarts, de la primera tinent d'alcalde de l'ajuntament de Reus, Teresa Gomis (CiU), en el marc del cas Innova, la CUP ha demanat que es dirimeixin responsabilitats polítiques. En una roda de premsa al Parlament, la diputada Isabel Vallet ha demanat la dimissió del conseller de Salut, Boi Ruiz, per considerar-lo "màxim responsable", i també dels càrrecs del consistori i de les empreses de la trama implicades a la xarxa. "Aquest és un cas que va més enllà de Reus, té ramificacions a tot el territori", ha assegurat la diputada Isabel Vallet en una roda de premsa al Parlament. També ha acusat la resta de formacions polítiques de "mirar cap a una altra banda" mentre s'està "saquejant la sanitat pública".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la CUP, el cas Innova "demostra" les conseqüències de model publico-privat en l'àmbit sanitari, al que s'oposen. "La sanitat pública a Catalunya ha estat víctima del pillatge", ha sentenciat la diputada. En aquest sentit, ha aprofitat per reivindicar l'aturament de projectes que "aprofundeixen" en la cohabitació o la privatització, com el consorci sanitari de Lleida. Alhora, Vallet ha denunciat que la CUP ha estat "víctima de represàlies" per part de l'ajuntament de Reus per haver denunciat el cas l'any 2012.

El líder de C's, Albert Rivera, ha definit el cas Innova com un dels "més greus" dels últims anys en termes de corrupció política i, tot i que ha clamat per la presumpció d'innocència dels imputats i detinguts, ha exigit "responsabilitats polítiques" tant al Govern com a l'Ajuntament de Reus, en mans de CiU. En una roda de premsa al Parlament, Rivera ha lamentat que l'executiu català intenti "treure ferro" a aquesta trama i que la federació nacionalista intenti "minimitzar" el cas. Un cas que C's considera una "xarxa paral·lela de corrupció" en el si del consistori reusenc i el seu entorn.

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha considerat que és una "màxima necessària en la nostra societat" que els implicats en possibles casos de malversació o corrupció política siguin "investigats, jutjats i condemnats". Preguntat sobre les detencions a Reus, Millo ha dit que "és bo per a tothom" que aquests afers s'investiguin i aportin "llum" sobre "les autèntiques persones implicades", sobre les quals "ha de caure el pes de la justícia i de la llei". Així mateix, ha reclamat que "es restableixi la innocència" per aquells que havent estat involucrats en investigacions policials acabin sent declarats innocents.

ICV-EUiA ha demanat la compareixença extraordinària del conseller Boi Ruiz perquè doni explicacions sobre com afecta el cas Innova i les detencions que s'han produït aquest dimarts al sistema sanitari. Alhora, però, ha reiterat la petició de dimissió de Ruiz, ja que per als ecosocialistes està "desmuntant" la sanitat pública. En una roda de premsa al Parlament, la diputada ecosocialista Marta Ribas també ha carregat contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i ERC, en la mesura que considera que "permeten la perversió" del sistema sanitari. Pel que fa a la petició de dimissions al territori, ICV ha assegurat que quan tinguin tota la informació, reclaramaran responsabilitats.

Per la seva banda, el portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha demanat "respecte" per la justícia i també "rapidesa" a l'hora d'aclarir el que ha passat. No ha demanat dimissions sinó "tranquil·litat" en la investigació del cas. En aquest sentit, ha dit que quan hi hagi més informació, els socialistes decidiran si demanen alguna responsabilitat política.

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha demanat "prudència" a l'hora de valorar el cas Innova i les últimes detencions.

stats