Societat 28/04/2015

Detinguda la primera tinent d'alcalde de Reus en un nova operació pel cas Innova

Hi ha 9 detinguts més en els escorcolls que la Guàrdia Civil ha fet a més d'una vintena de punts de la demarcació, com ara els ajuntaments de Reus i Cambrils i els hospitals Sant Joan i d'Amposta

Acn
2 min
La Guàrdia Civil escorcolla l'Ajuntament de Reus en una nova operació pel cas Innova / ACN

ReusLa Guàrdia Civil ha detingut nou persones en els 25 escorcolls simultanis que s'han fet des de primera hora d'aquest dimarts en diferents punts de la demarcació de Tarragona en el marc del cas Innova.

A més de la primera tinent d'alcalde de Reus i presidenta del grup Salut, Teresa Gomis, s'han detingut quatre exdirectius de Sagessa i l'Hospital Sant Joan de Reus: Joan Maria Benet, exgerent de l'àrea operativa de Sagessa i que, temporalment, va ocupar el càrrec de director general; Enric Agustí, exdirector general de l'Hospital Sant Joan de Reus i de Sagessa; Lluís Nualart, exdirector de l'Hospital Sant Joan de Reus, i José Augusto García Navarro, exdirector general de Sagessa i també de l'Hospital de Reus. Entre els detinguts també hi ha Miquel Ángel Puig Tarrech, director general d'Activa Mutuas, i Luís Márquez Álvarez, empresari de Traider SL, una empresa de pròtesis.

L'operació, tutelada pel jutjat d'instrucció número 3 de Reus, ha fet escorcolls en diferents punts de la demarcació, entre els quals Tarragona, Reus, Valls, Amposta, Cambrils, la Selva del Camp i Riudecols.

Les diferents entrades s'han fet a la unitat administrativa de l'Hospital Sant Joan de Reus –on s'ha dirigit la comissió judicial formada pel jutge instructor, la secretària judicial i un interventor de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat–; a totes les seus del grup Sagessa; a l'Hospital Comarcal d'Amposta; als ajuntaments de Reus i Cambrils; a l'Institut Pere Mata de Reus; a la seu de l'empresa Activa Mutuas 2008, a Tarragona; a l'empresa Ambulàncies Reus; així com en altres empreses privades relacionades amb el món de la sanitat a Tarragona i a Reus, i en els domicilis particulars de les persones implicades. A més, també s'ha requerit documentació a altres empreses privades i a l'Ajuntament de la Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre).

Les diligències practicades aquest dimarts formen part de la peça número 4 del cas Innova –que afecta l'Hospital de Reus i que està sota secret de sumari–, que s'està instruint en el jutjat número 3 de Reus. La Guàrdia Civil apunta que s'estaria investigant una possible trama entre càrrecs públics, directius d'empreses públiques i empresaris per dur a terme els suposats delictes, relacionats amb algunes contractacions, segons han informat a l'ACN fonts pròximes al cas.

L'operació, batejada per la Guàrdia Civil com a 'Curatio-Cirurgia', ha desplegat més d'un centenar d'efectius, acompanyats per personal de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat (IGAE) i de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT).

L'entrada a l'Ajuntament de Cambrils obliga a ajornar el ple

En el moment en què la Guàrdia Civil ha entrat a l'Ajuntament de Cambrils s'estava celebrant el ple ordinari del consistori. L'alcaldessa, Mercè Dalmau, d'acord amb la resta de portaveus, ha decidit ajornar el ple fins al migdia davant la petició de requeriment de documents per part dels agents policials.

Segons ha explicat la mateixa alcaldessa, la Guàrdia Civil i la secretària judicial han demanat a l'Ajuntament documentació de l'any 2008, que podria estar relacionada amb l'Hospital Lleuger de Cambrils, inaugurat l'any 2010 i gestionat també per Sagessa. Fonts municipals han confirmat que l'escorcoll ha durat un parell d'hores i que tota la documentació requerida forma part de l'anterior mandat municipal.

stats