Política 10/11/2018

La CUP ajorna la decisió sobre si es presenta a les eleccions europees

El debat intens obliga la formació a posposar l'anunci

Ara
1 min
La CUP ajorna la decisió sobre si es presenta a les eleccions europees

BarcelonaLa CUP seguirà debatent si es presenta a les eleccions europees. El consell polític celebrat aquest dissabte a Perpinyà no ha pres una decisió definitiva i, veient el debat intens que s'ha generat, la formació anticapitalista ha decidit posposar la discussió, que es prendrà en un futur consell polític extraordinari. Tal com va avançar l'ARA, la CUP debatia aquest dissabte si es presentava a les eleccions europees.

Des del compte oficial de la CUP a Twitter, la formació ha explicat que ha pres la decisió d'ajornar el debat davant la seva complexitat: "Després d'un debat complex sobre la nostra participació en les eleccions europees, avui no el tanquem a l'espera de poder resoldre i prendre una decisió al màxim de consensuada i representativa de l'organització".

Tal com va explicar l'ARA, les assemblees locals havien presentat vuit documents en aquest consell polític –sis a favor de presentar-se i dos en contra– que s'havien de votar fins que només en quedi un que representi cada opció. Un dels documents partidaris d'anar a les europees apuntava fins i tot la possibilitat que l’exdiputada de la CUP exiliada a Ginebra Anna Gabriel podria ser la cap de llista –si ho accepta– d’una candidatura que es treballarà perquè sigui conjunta amb EH Bildu, el BNG i el SAT andalús per teixir aliances a l’Estat i superar alhora l’estricte mínim imposat per obtenir representació.

stats