Política 22/04/2014

La CUP reclama la imputació de Solbes, Salgado i De Guindos per negar-se a comparèixer al Parlament

David Fernández ha recordat que el codi penal i el reglament del Parlament estipulen que els càrrecs públics estan obligats a comparèixer si són citats a una comissió d'investigació

Acn
1 min

BarcelonaLa CUP ha reclamat aquest dimarts que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i els seus dos predecessors en el càrrec, Elena Salgado i Pedro Solbes, quedin imputats per un delicte de desobediència en haver-se negat a comparèixer a la comissió de caixes del Parlament. En aquest sentit, el portaveu de la CUP a la comissió, David Fernández, ha recordat que el codi penal i també el reglament del Parlament estipulen que els càrrecs públics estan obligats a comparèixer si són citats a una comissió d'investigació. Aquesta demanda forma part de les conclusions que la CUP ha elaborat un cop tancades totes les compareixences.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No serà fins el 5 de maig quan les conclusions que presentin totes les formacions polítiques se sotmetin a la votació de la comissió de caixes. La CUP ja ha avançat, però, que entre les seves conclusions exigiran un control judicial més exhaustiu per evitar que càrrecs públics es neguin a complir la llei vigent i evitin comparèixer en un Parlament autonòmic. Tanmateix, Fernández ha explicat que també insten a la Generalitat a personar-se com a acusació particular en tots els processos oberts contra exdirectius de caixes d'estalvi i ha reclamat a la fiscalia que investigui l'estructura i el funcionament de les nou caixes catalanes que han desaparegut com a conseqüència de les recents fusions i absorcions.

stats