Política 13/09/2015

La CUP retreu a Junts pel Sí que vulgui “apropiar-se” la Via Lliure

La formació es reivindica com l’independentisme “de veritat”

Laia Vicens
2 min
La pluja va deslluir l’acte a l’Hospitalet de Llobregat, la primera ciutat metropolitana que la CUP visita aquesta campanya.

L’hospitalet De LlobregatEl clam unànime de la Via Lliure a favor de la independència no va admetre matisos ni fissures. Fins ahir. Encara que el sobiranisme havia fet esforços per negar que la manifestació a la Meridiana fos un acte electoral, Junts pel Sí i la CUP van enganxar-se en plena campanya pel 27-S, situant la mobilització com un punt de fricció. Per què? Junts pel Sí va publicar un tuit amb una fotografia de la Meridiana plena de gom a gom i, a sobre, el seu logotip i la frase “Ho farem”. Una piulada que va enervar els cupaires, que ho consideren un “intent d’apropiar-se el sentiment i l’expressió política que representa la manifestació”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho va expressar Gabriela Serra, la número quatre de la CUP, en un acte a l’Hospitalet de Llobregat. Segons va dir, es tracta d’una evidència de la “flaquesa” i l’“oportunisme” de la llista de CDC i ERC. “Queden directament desautoritzats”, va assegurar, molt crítica. Ara bé, l’activista per la pau va alertar Junts pel Sí que “el poble català ni és tonto ni cec” i va augurar que els podria sortir “el tret per la culata”.

Buscant el vot de Podem

De fet, Serra va anar més enllà i va furgar en “la corrupció i prevaricació” d’alguns membres de la candidatura de Junts pel Sí, sense citar cap nom concret. “No són la independència de veritat”, va afegir, acusant-los d’intentar “repetir un estat espanyol en petit a Catalunya”. En canvi, va reivindicar el projecte de la CUP, assegurant que volen un “estat nou, al més anticapitalista possible i al més popular possible”.

I és que la CUP té un doble objectiu aquesta campanya electoral. D’una banda, seduir els votants d’ERC descontents amb la llista unitària i, de l’altra, atreure indecisos pel flanc de l’esquerra. Per això consideren clau la bossa de votants de l’àrea metropolitana, que creuen que decantarà majories el 27-S. Ahir des de l’Hospitalet de Llobregat l’exdiputat de la CUP David Fernàndez va tornar a recordar-se de Pablo Iglesias en negar que a Catalunya hi hagi “fractura d’origen i cognom”. “L’única fractura que hi ha és social”, va indicar. Els cupaires busquen l’equilibri per convertir-se en decisius al Parlament.

stats