Política 17/02/2015

Arrufat assegura que cal “omplir de contingut social” el procés sobiranista perquè tingui “credibilitat"

El diputat de la CUP anuncia que “properament” proposaran el seu propi full de ruta amb la voluntat de “canviar l’orientació” del procés sobiranista

Núria Orriols
2 min
Quim Arrufat, a la roda de premsa al Parlament / ACN

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha assegurat aquest dimarts al Parlament que cal “omplir de contingut social” el procés sobiranista si es vol que “tingui credibilitat”. “No hi ha estructura d’estat més valuosa que la seva gent”, ha assegurat Arrufat, i en aquest sentit ha cridat a “no abandonar mig país” en el camí cap a la independència. Ho ha dit en relació a la presentació de les 10 prioritats d’ara al 27-S presentades aquest dimarts pel president de la Generaliat, Artur Mas, que ha titllat de “mesures pal·liatives” per l’efecte de la crisi que “obvien” la qüestió central: “Cal repartir la riquesa i tocar privilegis”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa al nomenament dels comissionats, el diputat de la CUP ha reiterat que forma part de les polítiques pròpies del Govern i que “no té més rellevància”. Sobre les estructures d’estat pendents de culminar o impulsar, Arrufat ha reiterat que el que “no s’ha fet en dos anys” és difícil que s'enllesteixi en sis mesos.

En la qüestió de la transparència, el cupaire ha estat clar: “No n’hi ha prou citant mesures, sinó que cal passar a l’acció política”.

“Reorientació” del procés sobiranista

Arrufat també s’ha referit aquest dimarts a les reunions dels partits pro consulta i el sobiranisme civil (ANC, AMI i Òmnium) per acordar un full de ruta comú en el procés d’autodeterminació. El cupaire ha anunciat que “properament” la formació transmetrà, en el marc de la taula de les forces polítiques i socials per a l’estat propi, un full de ruta per “reorientar” el procés sobiranista. Aquest nou rumb de la CUP és fruit dels contactes de la fomació arreu del territori amb les seves bases.

El seu objectiu és traslladar aquest full de ruta a la resta de partits i també a les entitats sobiranistes de la societat civil per “reflexionar” de forma conjunta i “canviar el timó del procés”. “Volem comprovar si és possible la reorientació d’un procés sobiranista que ara mateix està encallat en un acord entre dos partits”, ha sentenciat.

Arrufat també ha demanat que s’incloguin altres actors a les negociacions com sindicats, moviments socials i altres associacions que “haurien de ser motor en aquest procés" i amb els quals "fins ara no s’hi ha comptat”. En aquest sentit, ha celebrat que l’ANC doni suport a la ILP pel dret a l’habitatge que promou, entre altres entitats, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

stats