Política 10/07/2017

La CUP demana que els dos mossos denunciats per l'operació Catalunya declarin a la comissió d'investigació

La presidenta del grup parlamentari, Mireia Boya, ha presentat aquest dilluns la petició a la mesa del Parlament

Sílvia Barroso / Enric Borràs
2 min
Julián Peribáñez, detectiu extreballador de Método 3, el dia que va comparèixer a la comissió d'investigació del Parlament sobre l'operació Catalunya

BarcelonaLa CUP ha demanat a la mesa del Parlament que citi a declarar a la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya els dos sindicalistes dels Mossos d'Esquadra denunciats per Francisco Marco davant la unitat d'Afers Interns del cos policial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons va avançar l'ARA dissabte passat, el que va ser el propietari de l'agència de detectius Método3 va declarar la setmana passada que, segons li havia dit una persona propera al comissari jubilat de la Policia Nacional José Manuel Villarejo, David José Mañas i David Miquel eren talps utilitzats per obtenir informació dels Mossos d'Esquadra. Es tracta del secretari general i el portaveu del Sindicat de Policia de Policies de Catalunya (SPC), i tots dos van negar, en declaracions a l'ARA, que tinguessin cap relació amb aquest afer.

Marco va donar aquests dos noms en una declaració davant dels agents d'Afers Interns dels Mossos que intenten aclarir si hi havia talps al cos. L'exdirector de la polèmica Método3 també ha declarat, en altres ocasions, que dos extreballadors de la seva agència, Julián Peribáñez i Antonio Tamarit, estaven implicats en l'operació de guerra bruta.

La setmana passada, Peribáñez va comparèixer a la comissió d'investigació del Parlament i, davant preguntes de la diputada Mireia Boya, va reconèixer que és amic "del David" del SPC. No en va dir el cognom, sinó que es va limitar a admetre que les seves inicials són "D.M.": com que tant poden ser les inicials de David Miquel com les de David [José] Mañas, i davant la informació que Marco els ha implicat tots dos, la CUP ha decidit demanar la compareixença dels dos sindicalistes.

stats