LA CONSULTA AL CONGRÉS
Política 08/04/2014

David Fernàndez acusa l'Estat de "dimitir, desistir i d'inhibir-se de la democràcia"

El diputat de la CUP afirma que la negativa del Congrés converteix "la consulta per la independència en una consulta per la mera democràcia"

Ara
1 min

BarcelonaEl cap de files de la CUP al Parlament, David Fernàndez, ha valorat aquest dimarts des del Parlament el debat que té lloc al Congrés sobre la petició de referèndum de Catalunya. "Catalans, catalanes... la transició ha mort", ha començat el diputat, que creu que "tot era sabut, la crònica d'una mort anunciada, d'un bloqueig persistent, del viatge enlloc al no-res i del ramal obsolet d'un vial inexistent". "Tot plegat en un context de fi de cicle, d'esgotament de règim i d'anomalia democràtica", ha prosseguit, i ha acusat l'Estat de "dimitir, desistir i d'inhibir-se de la democràcia", cosa que convertiria "la consulta per la independència en una consulta per la mera democràcia".

Fernàndez ha assegurat que "el búnquer ha palesat la seva incapacitat d'escoltar i l'absència absoluta de voluntat resolutiva, mentre per contra la majoria política i social traslladava, un cop més encara, el certificat de defunció de la transició, és a dir, de la reforma impune del franquisme i de la corrua d'hipoteques, renúncies i fraus sobre les quals es va sustentar".

El diputat de la CUP ha definit el debat al Congrés de "debat en blanc i negre" i de "discurs decimonònic, des del corpus ideològic de l'espanyolisme i de la dictadura franquista 'Unidad de destino en lo universal', fonamentat en la imposició, la negació i l'autoritarisme". "Per contra, aquest poble reclama un esquema resolutiu basat en la democràcia, la sobirania i l'autodeterminació", ha afegit Fernàndez, que creu que la negativa de Madrid no condiciona el procés, ja que "aquí no hi ha cap moral d'esclau, només l'ètica d'un poble lliure".

stats