ELECCIONS 25-N
Política 18/11/2012

David Fernàndez: "Serem un cavall de Troia de les classes populars al Parlament"

La formació de l'esquerra independentista omple el Barcelona Teatre Musical en el seu míting central i deixa fora centenars de simpatitzants

Roger Tugas
2 min
El míting central de la CUP de la campanya de les eleccions del 25 de novembre al Parlament. Acte al Barcelona Teatre Musical (BTM), ple de gom a gom i amb gent que s'ha quedat fora / ACN

BarcelonaLa Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha omplert el Barcelona Teatre Musical i ha hagut de deixar uns quants centenars de persones a fora, un cop exhaurida la capacitat de gairebé 2.000 persones, en el seu míting central de campanya aquest diumenge. Durant l'acte, el candidat per Barcelona, David Fernàndez, ha proclamat que "les 5 o 6 persones que entrin al Parlament serem un cavall de Troia de les classes populars d'aquest país", i ha afegit: "Els farem la vida impossible perquè en aquest país tenim l'alternativa, que la vida continua sent possible contra aquest règim, el capitalisme senil".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Prèviament, el cap de llista per Girona, Lluc Salellas, ha anunciat que plantegen "la independència del poble, la sobirania alimentària i la sobirania econòmica", i ha criticat aquells que pretenen una "independència dels mercats, on tot continuï igual o pitjor o que siguem una Baviera lliure d'impostos on aquell senyor amb les americanes de colors −en referència a l'economista neoliberal Xavier Sala i Martín− campi i impulsi unes polítiques que s'han demostrat fallides arreu". En la mateixa línia, la candidata per Lleida, Antonieta Jarne, ha defensat la nació completa. "Volem uns Països Catalans on no hi hagi perifèries tractades com a parcs temàtics", ha reivindicat. I el cap de llista per Tarragona, Jordi Martí, ha instat a lligar alliberament nacional i social, perquè "si l'endemà de vèncer l'exèrcit espanyol només alcem una senyera al castell de Montjuïc, tot això no haurà servit per a res".

Algunes de les intervencions més aplaudides de l'acte han estat les dels convidats internacionals. Així, per una banda, el portaveu del Sindicat Andalús de Treballadors, Diego Cañamero, ha proclamat que "tenim l'obligació ètica i moral d'abolir el sistema de lliure mercat", i que "el poble té la legitimitat per sortir al carrer contra uns polítics corruptes" que "no ens representen encara que tinguin el vot". D'altra banda, el portaveu de l'esquerra abertzale, Txeliu Moreno, ha anunciat que "volem un país que no tracti la classe obrera com a mà d'obra barata" i que "no utilitzi la violència contra nens de 14 anys", en referència a l'agressió a un noi a Tarragona per part dels Mossos d'Esquadra durant la vaga general del 14 de novembre. "Cal aire nou que oxigeni l'aire de corrupció asseguda ara al Parlament", ha reclamat Moreno.

Les intervencions han estat sovint frenades per aplaudiments i càntics d'una militància eufòrica que, després de les últimes enquestes, ja es veu al Parlament. I entre parlament i parlament han actuat Cesk Freixas, Obrint Pas, Pau Llonch i els bastoners de Sant Celoni, i han mostrat un nou vídeo de campanya en què han participat, entre altres, el futbolista Oleguer Presas i l'actor Sergi López.

stats