Política 12/09/2015

David Fernàndez, des de l'Hospitalet: "No hi ha cap fractura d'origen i cognom: l'única fractura és social"

L'exdiputat de la CUP acusa l'estat espanyol de "racista" per dur a terme un "apartheid electoral" en vetar el dret a vot a més de 180.000 immigrants

Laia Vicens
1 min

L'Hospitalet de LlobregatL'exdiputat de la CUP David Fernàndez ha assegurat que a Catalunya "no hi ha cap fractura d'origen i cognom", i que l'única fractura que hi ha és "social". Fernàndez ho ha dit en una clara al·lusió a les declaracions del líder de Podem, Pablo Iglesias, que va demanar el vot per als qui "no s'avergonyeixin" de tenir orígens andalusos o extremenys. De fet, ha assegurat que la CUP tornarà a ser el "cavall de Troia" per garantir "la plena llibertat i la plena justícia social".

En un acte a l'Hospitalet de Llobregat, Fernàndez ha titllat de "racista" l'estat espanyol per dur a terme un "apartheid electoral" en vetar el dret a vot a més de 180.000 immigrants. El cupaire ha admès que les eleccions del 27-S seran "anòmales" però n'ha reivindicat el caràcter plebiscitari: "Són el substitut del referèndum que l'estat espanyol prohibeix des de la seva autoritat repressiva, autoritària i demofòbica".

La CUP se centrarà aquesta campanya en l'àrea metropolitana de Barcelona, per intentar captar el vot sobiranista i atraure també indecisos pel flanc de l'esquerra. Els cupaires visitaran demà mateix Sant Boi i tenen programats actes a Badalona i Terrassa, entre altres poblacions.

stats