Política 20/01/2018

David Saldoni és escollit nou president de l'ACM en substitució de Miquel Buch

Torrent critica davant l'assemblea de l'ACM la "criminalització" dels alcaldes per l'1-O

Acn
1 min
David Saldoni és escollit nou president de l'ACM en substitució de Miquel Buch

CardonaL'alcalde de Sallent (Bages), David Saldoni, ha estat escollit aquest dissabte nou president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), en substitució de Miquel Buch, que al desembre va anunciar que renunciava al càrrec i també a l'alcaldia de Premià de Mar (Maresme).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu primer discurs com a president electe, Saldoni ha reivindicat el món municipal que representen els ajuntaments com "l'espina dorsal de l'entramat institucional del país". En aquest sentit, Saldoni es compromet a treballar per la "dignitat" de les institucions catalanes i a canalitzar a través de l'ACM els "anhels de llibertat" dels ciutadans enfront d'un 155 que dificulta l'impuls de projectes i serveis en l'àmbit municipal.

Durant l'assemblea, el nou president del Parlament, Roger Torrent, ha fet una crida al món municipal perquè ajudi a "foragitar" el 155 de totes les institucions catalanes i a "eliminar-lo del paisatge polític". És, diu Torrent, el primer pas després que s'hagi pogut "recuperar" el Parlament i el camí per poder recuperar també la resta d'institucions intervingudes, com el govern de la Generalitat.

Torrent ha agraït als alcaldes que hagin "aguantat" l'envestida de l'Estat arran l'1-O: "S'han criminalitzat les idees polítiques. Hi ha 712 alcaldes investigats per l'1-O i aquest fet és democràticament escandalós".

stats