Política 03/03/2015

El Senat debat aquest dimarts la reforma del codi penal i el pacte antijihadista

PP i PSOE introduiran modificacions per abordar la figura del "llop solitari"

Efe
1 min
Un membre de la mesa del Senat utilitza la traducció simultània al Senat. Foto: ACN

MadridLa comissió de justícia del Senat debat avui la reforma del Codi Penal amb el focus posat en l'edat de consentiment sexual, que l'oposició demana rebaixar de 16 a 15 anys, i la proposició de llei de mesures de lluita contra el terrorisme jihadista. En sessió única, la comissió abordarà les esmenes presentades a dos textos per tal de dictaminar les normes que seran aprovades pel Ple de la cambra, al costat del projecte de Llei de l'Estatut de la víctima.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la presó permanent revisable com una línia vermella del PP, l'edat de consentiment sexual, que en la redacció actual passa dels 13 als 16 anys, centrarà el debat parlamentari pel que fa al Codi Penal, després que els populars deixessin la porta oberta a arribar a un acord per revisar la proposta.

No obstant això, fonts parlamentàries han assegurat a Efe que la previsió és que no es produeixi cap canvi entorn a aquest assumpte, malgrat que tots els grups han esmenat el text per fixar l'edat en 15 anys.

En relació a la proposició de llei de mesures contra el terrorisme jihadista, populars i socialistes han modificat la redacció inicial per incloure als terroristes individuals, denominats "llops solitaris", en els delictes de finançament de terrorisme quan la suma econòmica no està vinculada a la comissió d'un acte terrorista concret.

stats