Política 29/09/2014

Esperanza Aguirre va assegurar davant del jutge que no havia fugit, després de l'incident de trànsit amb els policies municipals de Madrid

Avui dilluns declaren davant del jutge els agents de mobilitat i els policies municipals implicats en l'incident de trànsit de la presidenta del PP de Madrid

Efe
2 min

MadridEls agents de mobilitat i els policies municipals de Madrid que es van veure implicats en l'incident de trànsit que va protagonitzar el passat 3 d'abril la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, han començat a declarar avui dilluns a les 10.30 hores com a testimonis davant del jutge. A més, Efe ha tingut accés a les declaracions que Aguirre va fer la setmana passada davant del mateix jutge, en què va negar haver fugit i va dir que no va ser conscient de colpejar la moto de l'agent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El titular del Jutjat d'Instrucció número 14 de Madrid ha cridat a testificar sis agents de mobilitat i dos policies municipals, tot i que un agent no compareixerà perquè es troba de baixa mèdica.

Fa just una setmana que la presidenta del PP de Madrid va declarar com a imputada davant del jutge per l'incident. En la seva declaració judicial va explicar que va aparcar en una zona indeguda però "per molt poc temps" i que va lliurar el carnet i els documents quan els agents li van demanar.

Segons la versió d'Aguirre, els agents van apuntar les dades "amb moltíssima parsimònia" i ella va proposar anar a una altre lloc on no interrompessin la circulació, mentre va començar a arribar "molta gent" i el temps se li feia "etern".

"La gent començava a amuntegar-se" i per això va témer que li pogués passar "alguna cosa", perquè ella és un personatge públic, va destacar Aguirre davant el jutge. També va relatar que un dels agents de mobilitat li va dir: "si no t'agrada el procediment, li dius a la teva amigueta Botella".

Aguirre va afegir que, com que no volia el resguard de la multa, va dir que marxava. Va assegurar que no va ser perseguida o, al menys, que no va ser conscient de la persecució. Va negar haver pujat a casa fugint o haver lesionat algun agent. També va assegurar que havia demanat disculpes als agents que van anar fins a casa seva.

La citació d'Aguirre es va decidir a principis de mes per l'Audiència de Madrid perquè el cas s'instruís com a un suposat delicte i no com a falta, tal com defenia el jutge instructor i la Fiscalia Superior de Madrid.

Quan el jutge conclogui aquestes diligències haurà de decidir si el procediment segueix el seu curs com a delicte o bé com a falta.

stats