Política 17/10/2014

La delegació quebequesa creu que el nou 9-N "no té el mateix interès" i es planteja no viatjar a Barcelona

Els mitjans del país titllen d'acte "simbòlic" i "succedani" la consulta del 9-N però l'exprimer ministre Parizeau sí que vindrà

Ara
1 min

BarcelonaLa delegació del partit independentista Partit Quebequès (PQ) que havia de venir a Barcelona pel 9-N podria cancel·lar el seu viatge a Catalunya. "La decisió de Catalunya de substituir el referèndum", expliquen els mitjans quebequesos, "pot frustrar els plans" del PQ. Aquesta possible cancel·lació és deguda al fet que el PQ "no té el mateix interès" en el nou 9-N, segons informa TVA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La delegació estava formada pel diputat Pascal Bérubé i l'exdiputat Daniel Turp, que havien de viatjar a Barcelona per "observar el curs del procés de consulta" i "establir contactes amb els partits i moviments dels separatistes catalans". TVA diu que "els catalans hauran de conformar-se amb un procés de consulta participativa que no té valor legal" i titlla d'acte "simbòlic" i "succedani" la nova consulta del 9-N.

Els independentistes creuen que la comissió d'afers internacionals del partit es reunirà "aviat" per tal de "reavaluar" si cal fer el viatge o no. Segons aquest mitjà, el PQ va enviar una delegació a Escòcia pel referèndum del 18 de setembre.

stats