Política 11/09/2018

Pedro Sánchez descarta la dimissió de la ministra de Sanitat: "Està fent una feina extraordinària i la seguirà fent"

Podem assegura que demanarà la seva dimissió si es confirmen les informacions

Núria Martínez
3 min
Montón descarta dimitir tot  i les sospites sobre el seu màster

Madrid"L'únic que puc dir sobre la ministra és que està fent una feina extraordinària i que la seguirà fent". Així s'ha pronunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre l'escàndol del màster de la ministra de Sanitat, Carmen Montón, i descartava així la seva dimissió. En una atenció als mitjans després de la sessió de control al govern espanyol al Senat, ha reivindicat la tasca de Montón i ha evitat parlar de les possibles irregularitats. "Està fent una feina extraordinària, en menys de 100 dies s'ha recuperat la sanitat universal i està revertint les retallades", ha reivindicat Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al llarg del dia, el govern de Sánchez ha tancat files al voltant de la ministra, defensant la seva tasca. Hores abans de les declaracions de Sánchez, el ministre de Foment, Jose Luis Ábalos, ja havia marcat el perfil de l'executiu sobre l'afer Montón, assegurant que té el suport tant del PSOE com del govern espanyol. "Tenim plena confiança en la trajectòria de la ministra", ha reivindicat Ábalos, que ha afegit que estan convençuts que va cursar el màster per "enriquir el seu coneixement". Per a Ábalos, Montón va fer-lo "amb la millor intenció, seguint les directrius que li deien des del curs".

Tot i que aquest matí la Universidad Rey Juan Carlos ha reconegut que hi ha hagut canvis de notes en l'expedient de la ministra de Sanitat, la ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha defensat que Montón té la seva "solidaritat". "Ella ja ha fet declaracions i ha donat explicacions: l'únic que puc dir és que té tota la meva solidaritat", ha insistit la ministra.

"No té res a amagar"

En la mateixa línia s'ha pronunciat la vice secretària general del PSOE, Adriana Lastra, que ha considerat que no és pertinent "dimitir per una cosa injusta". "Montón ha donat explicacions i les seguirà donant", ha reivindicat Lastra, que ha considerat que "no té res a amagar".

Tot i que també ha volgut expressar el seu suport a Montón, la ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha tingut un lapsus a l'hora de defensar-la. "Crec que ha estat molt ràpida a sortir a donar explicacions. Jo no les he pogut escoltar i, per tant, no puc fer comentaris. Sí que puc dir que des de la perspectiva de la seva tasca com a ministra ha sigut... està sent absolutament extraordinària", ha reivindicat Calviño, en un esmorzar informatiu.

Podem, a l'expectativa

Al seu torn, Podem ha assegurat que, si es confirma la informació, demanarà la seva dimissió. El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha considerat que "només li queda el camí de la dimissió si no aclareix els dubtes que existeixen de manera satisfactòria". No obstant això, no ha volgut supeditar a la dimissió de Montón al seu suport al govern de Sánchez.

Podem ha demanat la compareixença de la ministra de Sanitat al Congrés perquè aclareixi les informacions publicades, tot i que, prèviament, el PSOE ja ha anunciat que Montón compareixerà a la cambra baixa a petició pròpia.

Tot i les crítiques, Iglesias ha elogiat Montón per haver "demostrat ser una defensora de la sanitat pública i enemiga dels lobis favorables a les empreses privades".

En la mateixa línia, la portaveu adjunta de Podem, Ione Belarra, ha recordat que "un màster presencial no es converteix de sobte en online", i ha afegit que si es confirmés seria "altament decepcionant". En aquest sentit, ha reivindicat que a Espanya "no s'entén ni accepta aquestes pràctiques de falta de transparència".

stats