Política 20/02/2016

Demòcrates demana recuperar la taula de partits per sumar l'espai de Colau al procés constituent

Proposa incorporar CSQP i l'entorn de Barcelona en Comú al debat sobre com ha de ser la Catalunya independent

Ara
1 min
El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, en el Consell Nacional del partit

BarcelonaRecuperar la taula de partits per facilitar que Catalunya Sí que es Pot (CSQP) i l'espai que simbolitza el partit de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participin en el procés constituent. Aquesta és una de les principals aportacions del full de ruta per als pròxims mesos que ha aprovat aquest dissabte el consell nacional de Demòcrates de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquesta iniciativa, el partit demòcrata planteja una nova via per intentar atraure al debat sobre com ha de ser la Catalunya independent l'espai que representa l'alcaldessa de Barcelona. Ara mateix, Catalunya Sí que es Pot forma part de la comissió d'estudi del procés constituent, però s'ha oposat a la creació d'una ponència conjunta sobre les tres lleis del procés.

Castellà ha avisat que durant el debat sobre el procés constituent és possible que altres moviments que "no volen un estat independent sí que puguin estar d'acord a participar en el procés que acabarà amb l'aprovació d'una Constitució, que serà un segon referèndum". A més, ha opinat que l'única cosa que podria alterar el procés des del govern espanyol és que s'ofereixi un referèndum vinculant.

Creació de la Medalla Carrasco i Formiguera

El primer consell nacional de Demòcrates de Catalunya ha aprovat també que l'expresident del Parlament Joan Rigol sigui el president del màxim òrgan del partit entre congressos, així com la creació –a petició de la família– de la Medalla Carrasco i Formiguera, fundador d'Unió.

stats