POLÍTICA
Política 04/02/2013

Un fill de l'expresident de la CEOE José María Cuevas, detingut per blanqueig de capitals

L'operació deriva del cas que va portar a la detenció de l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán

Ara / Efe
2 min

MadridUn fill de l'expresident de la CEOE José María Cuevas ha estat detingut aquest dilluns en el marc de l'operació contra el blanqueig de capitals que es desenvolupa en diversos territoris espanyols, han informat fonts de la investigació. La detenció del fill de Cuevas, que va ser responsable de la CEOE del 1984 al 2007 i va morir el 2008, s'ha produït a Madrid, segons les fonts consultades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més del fill de Cuevas, han detingut 14 persones més, entre elles l'empresari Ángel de Cabo, que es trobava ja a la presó quan li han comunicat la nova ordre de detenció per blanqueig de capitals. L'operació policial, denominada 'Cavall de Troia' i ordenada per un jutjat de Santiago de Compostel·la, deriva de l'operació Creuer, en què van ser detinguts al desembre l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán i el mateix Ángel de Cabo, acusat de comprar Viatges Marsans a l'altre empresari per ocultar els seus béns als creditors.

Segona detenció en dos mesos

Les detencions s'han dut a terme a Madrid, el País Valencià, Castella i Lleó i Galícia, i els arrestats estan acusats de suposats delictes de blanqueig de capitals, delictes fiscals i possibles insolvències punibles, segons fonts jurídiques i de la investigació.

El principal acusat en aquesta operació, que continua oberta, seria el mateix Ángel de Cabo, que ja es troba a la presó de Soto del Real (Madrid), on la Policia Nacional li ha comunicat l'ordre de detenció i els càrrecs contra ell en aquesta operació conjunta amb l'Agència Tributària. De Cabo va ser detingut el passat 3 de desembre en el marc de l'operació Creuer contra el blanqueig de capitals amb l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán. Almenys cinc detencions han tingut lloc a Madrid, quatre a València, dues a Ponferrada (Lleó) i una a la Corunya, segons les fonts.

stats