Successos

La policia busca l'autor material del tret a Vidal-Quadras després de detenir tres persones

Dos homes de nacionalitat espanyola i una dona britànica, ja han estat arrestats com a col·laboradors

2 min
Comissària de la localitat malaguenya de Fuengirola on la Policia Nacional ha detingut un home relacionat amb l'atac a Vidal-Quadras

BarcelonaLa Policia Nacional està buscant un quart implicat per l'intent d'assassinat d'Aleix Vidal-Quadras. Es tracta d'un home de nacionalitat tunisiana a qui se li atribueix l'autoria del tret que va ferir el cofundador de Vox i exdirigent del Partit Popular a Catalunya. Aquesta matinada ja s'han detingut a Màlaga i Granada tres persones presumptament implicades en l'atac del 9 de novembre contra l'exlíder del PP a Catalunya Aleix Vidal-Quadras, segons confirmen a l'ARA fonts de la Policia Nacional. Aquestes mateixes fonts indiquen que els dos homes de nacionalitat espanyola i una dona de nacionalitat britànica, serien col·laboradors de l'atemptat al també fundador de Vox.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta d'un matrimoni que ha estat detingut a Lanjarón (Granada) i un home arrestat a Fuengirola (Màlaga). Feia dies que s'haurien estat amagant als voltants de les dues ciutats andaluses i la policia els tenia vigilats. La seva localització i detenció ha comptat amb la supervisió del jutge de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge, que s'ocupa del cas de presumpte terrorisme, i forma part d'una operació policial que continua oberta, segons les fonts consultades per aquest diari.

Alejo Vidal-Quadras

Altres fonts policials citades per l'agència Efe apunten que el detingut a Fuengirola estaria relacionat amb la moto que es va utilitzar en l'atemptat i amb la qual van fugir el tirador i el seu acompanyant. A Vidal-Quadras li van disparar a la cara amb una pistola i va haver de ser traslladat i operat d'una doble fractura a la mandíbula a l’Hospital Gregorio Marañón de la capital espanyola, on encara està ingressat.

No ha transcendit a hores d'ara la relació dels altres dos detinguts amb el cas, si bé la mateixa agència explica que havien llogat recentment un pis a Lanjarón i que la pista que va conduir la policia fins a ells va ser la presència d'un vehicle mal aparcat en una avinguda pròxima a l'habitatge. Està previst que tant aquests dos com l'altre detingut passin en els pròxims dies a disposició judicial.

Tot i que no es descarten altres motivacions, la Policia Nacional investiga si l'Iran està darrere de l'atemptat, una hipòtesi que el mateix Vidal-Quadras va posar sobre la taula a causa de la seva relació amb l'oposició al règim dels aiatol·làs. Menys de dos mesos abans de l'atac, sense anar més lluny, el polític havia participat en una conferència a Brussel·les organitzada pel Consell Nacional de Resistència de l’Iran (NCRI), un organisme d'opositors exiliats que hauria ajudat a finançar els inicis de Vox.

L'estat del també exeurodiputat no ha estat en cap moment de "risc vital", ja que la bala que li van disparar a la cara li hauria entrat per la galta dreta i sortit per l’esquerra. Segons ha informat el Gregorio Marañon en un comunicat aquest mateix dimarts, de fet, "continua evolucionant favorablement". En paral·lel, el Parlament Europeu ha expressat en les últimes hores la seva "solidaritat" amb ell.

stats