Política 10/09/2015

Altafaj destaca que el 27-S "demostrarà al món" que el procés català és "pacífic, cívic, inclusiu i pro-europeu"

El Govern organitza actes commemoració de la Diada Nacional a l'exterior

Acn / Ara
2 min
L'exentrenador del Barça, Pep Guardiola, assisteix a la commemoració de la Diada Nacional a Berlín

BarcelonaLes ciutats de Washington, Brussel·les, Londres, París, Berlín, Viena i Roma han estat escenari d’actes organitzats per les Delegacions del Govern a l’exterior per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, que han comptat amb la presència dels responsables de la Secretaria d’Afers Exteriors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Brussel·les, el representant permanent del Govern davant de la Unió Europea, Amadeu Altafaj, ha estat l'encarregat de fer els parlaments a la Diada. Ha defensat que les eleccions del 27-S "demostraran al món una altra vegada" que els catalans tiren endavant "un procés pacífic, cívic, inclusiu, pro-europeu i democràtic".

Altafaj ha remarcat que el Govern "està compromès amb els valors i els principis que són al cor del projecte europeu". La celebració, que ha comptat amb la presència del president del Comitè Econòmic i Social Europeu, Henri Malosse, i el president del grup dels liberals europeus, Graham Watson, també ha servit per inaugurar la nova exposició de l'Espai Catalunya-Europa, dedicada a Salvador Dalí.

La Diada a Estats Units

La Delegació del Govern als Estats Units, Canadà i Mèxic ha organitzat una recepció a prop del Capitoli a Washington que ha comptat amb la participació del secretari d’Afers Exteriors i la Unió Europea, Roger Albinyana, i del delegat del Govern Andrew Davis. A l’acte, segons un comunicat de Govern, hi ha assistit majoritàriament membres del Congrés dels EUA i els seus col·laboradors, així com personalitats de les organitzacions multilaterals, diplomàtics i periodistes.

Ofrena a Àustria

El director general d’Afers Multilaterals i Europeus, Manuel Manonelles, ha presidit juntament amb el delegat del Govern a Àustria, Adam Casals, una ofrena floral davant la tomba del darrer ambaixador català davant la cort austríaca, Francesc de Berardo i Espuny, marquès de Montnegre, mort el 1714 i enterrat en un indret fins ara desconegut. Posteriorment, a la tarda, la Delegació ha organitzat una recepció orientada a la classe política austríaca, la comunitat diplomàtica, així com a empresaris i amics de Catalunya a Viena.

En el cas d'Itàlia, s'ha organitzat aquest vespre un concert de música en què s’han interpretat peces de música clàssica catalana. L’acte ha estat encapçalat per la directora general de Relacions Exteriors, Francesca Guardiola, acompanyada del delegat del Govern Luca Bellizzi.

Pep Guardiola, present a l'acte de Berlín

París i Berlín han commemorat la Diada amb la projecció de la pel·lícula "Barcelona, la rosa de foc". La Delegació del Govern a Alemanya ha organitzat la projecció aquest dimecres a Berlín, que ha comptat amb la presència del director, Manuel Huerga, del productor Jaume Roures i de l'exentrenador del Barça Pep Guardiola.

El Govern també ha ofert la projecció d'aquesta pel·lícula a França i Suïssa.

stats