DIADA NACIONAL
Política 28/08/2014

"Un any excepcional, una Diada excepcional": Govern i Parlament presenten un Onze de Setembre reivindicatiu

L'acte institucional es desplaça al dia 10 al vespre i es trasllada a la Llotja de Mar. Abans, el president Artur Mas farà una ofrena floral al Fossar de les Moreres

Oriol March
1 min

BarcelonaEl Govern i el Parlament han presentat aquest dijous els actes de la Diada d'enguany amb voluntat de convertir-la en un acte de "celebració" i de "reivindicació", segons ha explicat el vicepresident primer de la cambra catalana, Lluís Corominas. "Un any excepcional, una Diada excepcional", ha afegit Corominas. Un dels actes més destacats i simbòlics és el del dia 11, a primera hora, quan 300 violoncel·listes faran un concert coincidint amb el moment en què va caure el conseller en cap Rafael Casanova el 1714.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Serà una Diada en defensa de la nostra sobirania i de les nostres llibertats. Que sigui massiva i de tots els catalans", ha considerat el vicepresident primer del Parlament. La principal diferència amb els actes clàssics de la Diada és que el principal escenari institucional es desplaça a la Llotja de Mar i que se celebrarà el dia 10, vigília de l'Onze. Abans d'aquest acte institucional hi haurà una ofrena floral del president de la Generalitat, Artur Mas, al Fossar de les Moreres acompanyat de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

A banda d'aquests dos esdeveniments, les institucions catalanes han preparat una programació d'actes culturals repartits pel barri Gòtic, el barri de la Ribera i el Parc de la Ciutadella en el marc del que s'anomenarà Nit Blanca.

La medalla d'Honor del Parlament s'entregarà el dia 9 "per motius d'agenda del premiat", Josep Carreras, segons ha explicat Corominas.

stats