DIARI DE CAMPANYA
Política 14/05/2015

Trias: despesa social "sense límits" i apel·lació al vot útil ja en la primera setmana per frenar Colau

El candidat de CiU a la reelecció crida a la "concentració" a l'entorn de la seva candidatura i treu pit de la feina feta contra les desigualtats a Barcelona

Oriol March
2 min
Acte de Xavier Trias sobre polítiques socials a La Sedeta / ACN

BarcelonaHi ha una manera inequívoca de saber que s'està en campanya electoral. És un mètode senzill: només cal posar la ràdio, llegir els diaris i encendre la televisió i comptar les vegades que l'expressió "vot útil" surt de la boca dels candidats. Acostuma a passar especialment la segona setmana de campanya, quan queden pocs dies per les eleccions i cada cap de llista s'erigeix com l'única manera de garantir o bé la governabilitat, o bé les polítiques socials, o bé el simple fet que els altres no guanyin. Xavier Trias, candidat de CiU, ja ha començat aquesta setmana a apel·lar a la "concentració de vot". "N'hi ha d'altres que segur que el concentraran", va indicar l'alcalde ahir en un míting al centre cívic de Vil·la Florídia, a Sarrià-Sant Gervasi. Amb quins arguments reclama Trias el vot útil? Bàsicament socials, que és l'eix més en boca dels candidats en aquesta campanya barcelonina més oberta i fragmentada que mai.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No volem que hi hagi límits a la resposta social de l'ajuntament cap a les necessitats de les persones. Barcelona és una ciutat d'èxit, admirada, estimada i de referència. Per tant, davant de situacions punyent, no podem tenir límits", ha reflexionat el candidat a la reelecció en un acte a La Sedeta. "La solució és no tenir límits, és la prevenció per no tenir la necessitat que no hi hagi límits", ha reivindicat Trias. L'equip de CiU surt sempre en tromba a defensar l'esforç fet en polítiques socials durant aquest mandat quan Barcelona en Comú carrega contra la situació "límit" de "rescat social" que necessita la capital catalana. "No hem fet cap retallada ni hem posat cap límit a la resposta social donada per l'ajuntament", insisteixen a la federació.

Trias ho té molt difícil per millorar els resultats –14 regidors el 2015– i per mantenir per si sol el "govern fort" que reclama per a la propera legislatura. Per garantir la victòria, això sí, s'ha de centrar en captar els vots que el PSC perdrà i orientar-los cap a aquells que no volen veure ni en pintura una Ada Colau alcaldessa de la ciutat. I treure pit en polítiques socials és una manera de construir el mur per evitar un riu de vots cap a Barcelona en Comú.

stats