DIARI DE CAMPANYA DEL PSC
Política 09/05/2015

"Podeu-me els arbres, sisplau"

Iceta i l'alcaldable a Reus, Francesc Vallès, busquen vots per recuperar una alcaldia que veuen a l'abast ara que el cas Innova planeja sobre CiU

Sara González
2 min
Francesc Vallès, a la carpa del PSC de Reus

ReusLes municipals són unes eleccions diferents. A excepció de les grans ciutats, ja no es tracta de votar el candidat que surt a la tele, sinó el veí que et pots trobar anant a comprar el pa, portant els nens a l'escola o fins i tot nedant al gimnàs. Els grans mítings avorreixen, els alcaldables ho saben, i si volen suports saben que l'única forma d'arreplegar-ne és anar-ne a collir ells mateixos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Donar la cara, en definitiva, i fer-ho sense filtres. Especialment en una ciutat com Reus, que ha estat al bell mig del focus mediàtic pel cas Innova en les darreres setmanes, un escàndol en la gestió del model sanitari que pot acabar passant factura electoral. El líder del PSC, Miquel Iceta, ha estat aquest dissabte fent costat a l'alcaldable i diputat al Congrés pel PSC, Francesc Vallès. Els socialistes tenen el seu exalcalde Lluís Miquel Pérez i més dirigents imputats, però el fet que en les darreres setmanes hagi esquitxat el nucli dur del govern de CiU a Reus els fa pensar que poden guanyar el 24-M i recuperar una alcaldia consolidada que van perdre el 2011. "Nosaltres no tenim cap venedor de pròtesis", deixa anar Iceta amb la ironia que el caracteritza. Tot just acaba d'arribar de Constantí lluint una xapa gentilesa del PSC de Corbera amb un missatge: #ideesclares.

"Jo vaig néixer socialista", els diu un jubilat. "Jo vull la ciutat neta i que hi hagi més feina", afegeix la Laura, de 72 anys. La gent, majoritàriament gran, que s'atura a la carpa –que cau a mig camí per anar a comprar al Mercadona– fa la seva carta als reis. I Vallès, a peu de carrer, sense corona i sense pujar dalt d'un camell, va repartint bosses, socialistes, esclar, i contribueix així a la sostenibilitat del medi ambient tot evitant que hagin de comprar bosses de plàstic. I caramels. Perquè a ningú li desagrada una llaminadura encara que estigui embolicada amb unes sigles que cotitzen a la baixa a escala nacional. En el comiat, sempre: "No em fallis".

"Podeu-me els arbres, sisplau", demana a la desesperada una altra jubilada que li explica que encara que sigui de dia ha de tenir el llum obert perquè els arbres del carrer li fan ombra dins de casa. Realment els veïns que s'acosten a la carpa no verbalitzen la paraula tabú: Innova. Però a can PSC tenen clar que, amb imputats o sense imputats, toca podar l'Ajuntament perquè s'hi pugui veure bé a través de les finestres.

stats