Dimiteix una vicerectora de la UPC per instar a cremar contenidors durant la Diada

El rector li ha acceptat la renúncia per "evitar interpretacions d'una piulada que afectin la institució"

1 min
Daniel Crespo, quan va ser escollit rector de la UPC el mes de maig

La vicerectora de Qualitat i Política Lingüística de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Núria Pla, ha dimitit aquest dilluns després que dissabte, durant la Diada, instés a cremar contenidors als carrers i a bloquejar l'aeroport en una piulada al seu compte de Twitter. "Ganes de foc, de contenidors cremats i d'aeroport col·lapsat", va escriure en un missatge que va esborrar ràpidament. Després de l'enrenou que va provocar el seu missatge, també ha esborrat el seu compte de Twitter i ja no està operatiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El rector de la universitat, Daniel Crespo, li ha acceptat la dimissió que ha presentat per "evitar que les interpretacions d'una piulada al seu compte personal puguin afectar la institució", segons ha explicat ell mateix en un fil en aquesta xarxa social. Crespo ha explicat que li ha agraït "la feina feta durant aquests mesos i el seu acte de generositat cap a la universitat" després de subratllar que la Politècnica "és plural, diversa i treballa per a la construcció d’una societat més lliure, democràtica, justa i cohesionada".

Tot i la dimissió, el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha assegurat aquest dilluns que demanarà la compareixença al Parlament del rector de la UPC. En una publicació a Twitter, el líder de la formació espanyolista a Catalunya ha afirmat que volen que la UPC es comprometi a "respectar la pluralitat dels alumnes i professors". També perquè informi dels motius que han portat la UPC a personar-se contra la decisió del TSJC sobre el repartiment d'exemplars de les PAU en català, castellà i aranès. 

stats