Política 03/05/2019

El Diplocat celebra el primer acte des del 155 assegurant que no es pot "limitar" la seva tasca

La secretària general del Consell de Diplomàcia Pública diu que l'ens "seguirà fent" la mateixa feina que abans de la seva extinció

Acn
1 min
La secretària general del Diplocat, Laura Foraster, al costat de Quim Torra i Alfred Bosch, el dia en què es va aprovar el seu nomenament, el desembre de l'any passat

BarcelonaEl Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) celebra el primer acte des de la seva extinció en el marc de l'aplicació del 155 el 27 d'octubre del 2017, que es va fer efectiva l'abril del 2018. El seminari s'ha celebrat aquest divendres al Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona, amb presència de la seva secretària general, Laura Foraster.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una atenció als mitjans, la successora d'Albert Royo ha dit que no es pot "limitar" la tasca del Diplocat. Segons ella, l'organisme "ha fet fins ara" i "seguirà fent", la feina d'"exportar la imatge de Catalunya, els seus actius i els seus valors a l'estranger". Foraster ha anunciat que el consorci elaborarà un pla estratègic "de la mà dels seus membres".

El 27 d'octubre del 2017 el govern espanyol va anunciar la seva extinció en el marc de l'aplicació del 155, que es va fer efectiva fa més d'un any, el 13 d'abril del 2018. Després d'haver dut a terme una campanya per internacionalitzar Sant Jordi, aquest acte és el primer que se celebra després de la reactivació de l'ens.

stats