Política 19/11/2013

Dos diputats escocesos defensen al Parlament el dret a decidir amb l'aval del govern central o sense

Celebren que l'executiu britànic s'hagi avingut a pactar la consulta del 2014 i escolten els elogis dels partits catalans pel compromís "democràtic" de Londres i Edimburg

Roger Mateos
1 min

BarcelonaLa comissió d'estudi del dret a decidir del Parlament ha acollit aquest dimarts la compareixença de dos diputats del Parlament escocès, que han defensat el dret del poble escocès a escollir el seu futur polític en un referèndum, més enllà de comptar o no amb l'aval del govern britànic. Stewart Maxwell –del Partit Nacional Escocès, força política del govern regional i favorable a la independència d'Escòcia– i Patricia Ferguson –del Partit Laborista d'Escòcia, favorable a celebrar un referèndum però partidària del no a la independència– han posat en relleu que en les eleccions escoceses del 2011 una majoria d'electors van votar el partit ara al govern, que s'havia compromès a convocar un referèndum independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest compromís, amb el suport obtingut a les urnes, era suficient per legitimar un referèndum, tingués o no el suport de Londres. "Tenim el dret de celebrar el referèndum, independentment del posicionament del govern britànic", ha reflexionat Maxwell.

stats