Política 09/10/2020

La direcció de la JNC proposa trencar amb el PDECat

Convoca un consell nacional per impulsar una consulta vinculant a la militància

Ara
1 min
El consell nacional del PDECat en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa direcció de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) creu que cal trencar amb el PDECat. En un escrit publicat aquest divendres, convoca un consell nacional perquè la militància ho decideixi en una consulta vinculant. La JNC fa el pas després que el PDECat va acordar dilluns passat iniciar el procés d'elecció de candidatures per a les pròximes eleccions.

"La posició de la Joventut Nacionalista de Catalunya sempre ha estat la mateixa: suport a la unitat del nostre espai polític, defensa d'una llista electoral única i consolidació de JxCat com a partit de referència", asseguren a l'escrit: "No podem acceptar el relat de renúncia d'uns ideals polítics que s'han mantingut intactes al llarg dels anys". També mostren el desacord amb la decisió de la direcció del PDECat.

Amb tot, la direcció de la JNC admet que "una petita part de la militància no fa seves les decisions preses fins ara com a organització". Per tant, donaran la veu a l'afiliació a través d'una consulta vinculant per "ratificar el trencament del protocol de relacions entre la JNC i el PDECat", un "protocol que ha patit trencaments reiterats des del partit".

Tal com va publicar dijous l'ARA, uns quants militants del PDECat (entre els quals l'ex secretari general de la JNC i diputat a Madrid Sergi Miquel) estan promovent una nova entitat juvenil per substituir la JNC. S'anomena Fòrum Demòcrata i es defineix com a "independentista, nacionalista i de centre". El líder del PDECat, David Bonvehí, ha insistit aquest dilluns a l'ARA que "el dia de les eleccions hi haurà una papereta del Partit Demòcrata": "A dia d'avui no hi ha cap altra opció".

stats