Política 23/12/2019

"Ja és Nadal i no us tenim a casa": una vintena d'artistes catalans creen una nadala per als presos polítics

Doctor Prats, Gemma Humet i Buhos, entre els músics que han participat en la gravació d'aquest vídeoclip "contra la repressió"

Ara
1 min
Una vintena d'artistes catalans creen una nadala pels presos polítics (Gemma Humet)

BarcelonaL'escena musical catalana segueix dedicant cançons als líders independentistes que són a la presó. Aquest cop, coincidint amb l'inici del Nadal, més d'una vintena d'artistes han creat una nadala per recordar que els líders independentistes no seran a taula durant aquestes festes. Tal com es pot veure al videoclip que han gravat per a l'ocasió, hi han participat músics com els integrants de Doctor Prats, Gertrudis, Buhos, Pepet i Marieta, Sense Sal i la terrassenca Gemma Humet. Tots ells membres d'un moviment "autoorganitzat" de músics en contra de la repressió "que exerceix l'estat espanyol sobre els pobles".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ja és Nadal i no us tenim a casa. Ja és Nadal, no us podem abraçar. Dies de lluita on junts fem història, dies de fam de tenir-vos aquí" és l'inici de la lletra de la peça d'aquesta Nadala contra la repressió, que barreja les tonades de dues nadales populars, Santa nit i El noi de la mare.

La nadala dedicada als líders independentistes ja es pot escoltar a YouTube, però el mateix dia de Nadal també sonarà a les presons i les ràdios d'arreu del territori en el marc del programa especial Nadal a la presó. El tema arribarà a les presons de Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses a partir de les dues del migdia i a les nou de la nit del dia 25 a través de les ràdios locals que arriben als centres penitenciaris. Una trentena d'emissores s'han sumat al projecte i emetran també el programa, a més d'estar disponible per iVoox i YouTube.

stats